googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

JERKO LIJANOVIĆ: Zdenko Ćosiću nemoj se sekirati, ponudit ću ti radno mjesto u realnom sektoru!

Autor: Dnevno.ba

ŠIROKI BRIJEG - Ovim putem želim izraziti potpuno razumijevanje prema brigama premijera Zapadnohercegovačke županije jer je očito on jedan od prvih koji će ostati bez radnog mjesta, odnosno pozicije premijera i završiti na listi Zavoda za zapošljavanje nakon Općih izbora 2018. godine kada ćemo ukinuti županije.

Možda je i jako važno da kao čovjek i stanovnik FBiH osjeti kako je biti na listi za čekanje posla u Zavodu za zapošljavanje te tako će barem na kratko suosjećati sa stotinama tisuća stanovnika u FBiH koji se već godinama nalaze na listi nezaposlenih. Tada će, siguran sam i sam aktualni premijer Čosić shvatiti koliko je važno bilo županije/kantone ukinuti s obzirom da njegovo nezaposlenje neće trajati tako dugo kao kod većine stanovnika u FBiH jer ćemo tada i njemu kao i svim ostalima stvoriti uvjete za rad u realnom sektoru.

Međutim, sa premijerom Ćosićem se slažem da na području županija treba ostati zdravstvo, školstvo, policija i sudstvo, a da ih treba financirati iz FBiH jer će tada, za razliku od danas, biti daleko više plaćeni jer upravo neće biti ministara, zastupnika i njihovih savjetnika, vozača, tajnica i mnogobrojne druge rodbine koja im troši novac namjenjen upravo njima u školstvu, zdravstvu, policiji i sudstvu.

Za informaciju premijeru Ćosiću jer mu odgovor na to pitanje nije baš kristalno jasan jeste da županije trenutno troše preko dvije milijarde KM, a sa županijskim fondovima i preko tri milijarde KM, tako da neka se ne brine jer neće biti teško uštedjeti do 500 milijuna KM ukidanjem županija.

Također, što je jako bitno jeste da novim ustavnim uređenjem se neće dozvoliti manipulacija i pozivanje na ugroženost bilo kojeg naroda ili pojedinca jer će svima biti zagarantirana jednakopravnost u FBiH, navodi se u priopćenju Jerke Ivankovića Lijanovića.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});