fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Kad Avdić i Žurnal pišu o pravosudnim dužnosnicima – pouzdano je jedino to, da je sve napisano netočno!

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Polupismeni sarajevsko-američki sećijaš (Mulat) Avdo Avdić u svakom smislu neostvareni bosanskohercegovačko-američki novinar u Žurnal magazinu, kojeg USAID, zlatom i srebrom za niskočitane članke snabdijeva, a nakon što smo objavili dva članka o istom, kod Avde Avdića trenutno se javio jak intenzitet nezadovoljstva, straha, panike i očaja. I dok istog u svakom smislu raskrinkavamo i javnosti na nesumnjiv način pokazujemo, da se radi jedino i samo jedino o plaćeničkom spin majstoru, kojeg je Dalida Burzić, nositeljica organiziranog pravosudnog kriminala svakovrsnim (dez)informacijama obasipala i svojim neprijateljima i neistomišljenicima brutalne medijske diskreditacije preko Avde Avdića naručivala.

No, sve ovo pokazuje samo o kakvom se čovjeku poput Avde Avdića radi: čovjek ispod prosječnih profesionalnih, ljudskih, duhovnih i intelektualnih manira, novinar u pokušaju, sklon ucjenama i prijetnjama, stalna „žrtva“ raznoraznih silovanja, koja, kako doznajemo iz Općinskog suda u Sarajevu, od izvora bliskog sutkinji Tanji Curović, treba da 30. 11. 2018. godine iznese svoje „potresno“ svjedočanstvo na Općinskom sudu u Sarajevu, pred sutkinjom Tanjom Curović o navodnom „ugrožavanju“ njegove sigurnosti, kada mu je tijekom kolovoza 2017. godine, pratitelj Glavne tužiteljice Državnog tužiteljstva, Nermin Džafić navodno kazao, da će ga „karati“, a svjedočenje Avdića ne smijemo propustiti, a za prisutne u sudnici preporučujemo, da obavezno maramice suhe za eventualno brisanje suza od „potresnog“ Avdićevog svjedočanstva ponesu.

Iako se predstavlja, kao žrtva zbog svojih niskočitanih i od strane čitateljstva nedoživljenih članaka, koje objavljuje na niskočitanom Žurnal magazinu i blogu Slobodana Vaskovića, koji je najmanje 100-injak puta pravomoćno za klevete i laži presuđen, sada je napokon svima jasno, da je i sam Avdo Avdić „okolo gladac, a iznutra čisti jadac“, koji zapravo u plaćeničkom spin majstoru klevetničke i lažne članke za male novce objavljuje. Američka ambasada i USAID, koji financira Žurnal magazin, napokon će vidjeti, kakve pare na kvazi kvalitete daju i troše. Američka nevladina organizacija „USAID – Od Američkog naroda“, da zna, u što i kako američke dolare ulaže i u ovoj napaćenoj Bosni i Hercegovini na histerične, pravno nepismene i neostvarene ljigavce, ološe i reketaše troše, kakav je i sam Avdo Avdić, koji već dvije i pol godine šuti o organiziranom pravosudnom kriminalu svoje „intimne prijateljice“ i njegove i Mektićeve propale favoritkinje za poziciju Glavnog tužitelja BiH, izrazito promiskuitetne i moralno problematične i u superlativu korumpirane Dalide Burzić s kojom je Avdo Avdić donedavno uepikureizmu i hedonizmu sklon bio.

O kakvim se profilima bezosjećajnih tipova radi, poput Dragana Mektića „stalnog informanta“ Avde Avdića, pokazuje i činjenica, da nisu ni birali ni način ni sredstva, koji su se ogledali u dvostrukom prljavom cilju: 1.) U brutalnoj medijskoj diskreditaciji svih onih, koji su njihovom projektu i planu bili prepreka na putu ka ustoličenju korumpirane Dalide Burzić na poziciji Glavnog tužitelja BiH, a ta prepreka ogledala se u raskrinkavanju i ukazivanju organiziranog pravosudnog kriminala Dalide Burzić, a oni koji su ukazivali na kriminal Dalide Burzić našli su se na udaru Žurnal magazina, Oslobođenja i skandaloznih Mektićevih press konferencija; 2.) U uzajamnom hvaljenju i „kovanju u zvijezde“ Burzić Dalide, predstavljajući istu, kao „borca“ protiv kriminala i korupcije, stvarajući i popločavajući istoj na taj način put ka najmoćnijoj poziciji u državi, u kojem bi se, kako su se nadali, hapsili svi oni, za koje Dragan Mektić, Avdo Avdić i Vildana Selimbegović u svojim niskočitanim člancima označi i kao „neprijatelje društvenog i ustavnog poretka“, proglasi! Ali sve ovo bilo je bezuspješno, a nezadovoljstvo, razočarenje i očaj, koji na strani tzv. „Grešnog trojstva“ (Mektića, Avdića i Burzić) egzistira, svakom je razumljivo;

No, razliku od Žurnal magazina i Avde Avdića, Vildana Selimbegović se na vrijeme pokajala, počešljala, dotjerala, tri put kamenom u prsa udarala i haljine svoje u znak pokore razderala, svako hvaljenje Dalide Burzić u „Oslobođenju“ obustavila, a za zadovoljštinu po koji članak o nepravilnostima Dalide Burzić učinjenih na predmetu „Dženan Memić“, nakon dvogodišnje šutnje, ipak nakon oslobađajuće presude, objavila!

A kako to izgleda – biti žrtva naručenih medijskih diskreditacija i laži objavljenih u Žurnal magazinu, najbolje znaju sutkinja na Kantonalnom sudu u Sarajevu Adisa Zahiragić, glavna tužiteljica Državnog tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić i dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić. Medijske napade nemoguće je izbjeći, jer kažu, da čim te (ne)osnovano napadju, nekome smetaš, jer bitna si osoba, u što spada i moja malenkost u svemu tome.

Na razapinjanje u Žurnal magazinu sve tri nemilosrdno otiđoše.

Zna to najbolje sutkinja Adisa Zahiragić, u onom od strane Dalide Burzić „od srca“ za sutkinju Adisu Zahiragić preko Avde Avdića naručenom članku, pod nazivom: „PRAVDA SUTKINJE ADISE ZAHIRAGIĆ: Ekspertica za oslobađanje porodice Delimustafić“ od 20. 12. 2016. godine, u autorstvu Avde Avdića, u kojem članku novinar Avdo Avdić, kao krajnje nepismena i neinformirana osoba između ostaloga tvrdi, da „odgovornost sutkinje Zahiragić je u tome, što je odbjegla bivša sutkinja Lejla Fazlagić na slobodi, kriva je za bjekstvo Faruka Balijagića“ – zaključuje Avdić.

Da se radilo o klevetničkom i diskreditirajućem članku, naručenog od strane Burzić Dalide, koja ne skriva svoj animozitet prema sutkinji Adisi Zahiragić, a plasiranog članka preko plaćeničkog spin majstora Avde Avdića pokazuje i neoboriva materijalna činjenica, da se sutkinja Adisa Zahiragić nije pojavljivala ni u kojoj fazi, niti bila zadužena kaznenim predmetom Faruka Balijagić i dr., i sutkinje Lejle Fazlagić, pa stoga nije mogla ni da bude odgovorna za „optužbe“ koje joj je Dalida Burzić preko Avde Avdića na teret preko Žurnal magazina stavila. Predmetom Faruka Balijagića bili su zaduženi Jasenko Ružić i maserka Sanela Rondić, obadvoje prijatelji Dalide Burzić,a predmetom Fazlagić Lejle i sam tada sudac Jasenko Ružić.

Ništa bolje nije ni prošla glavna tužiteljica Državnog tužiteljstva BiH Gordana Tadić, koja je zbog svojih stavova na muku u Žurnal magazinu uzdignuta bila, premda prijestupa, niti jedne afere nije učinila. Jedina njezina greška bila je, što je dvije ponude Mektićeve za ručak odbila, i nije poput podadljive Dalide Burzić prljavo za Avdića i Mektića igrala, i na njihov mig nije u medijskoj režiji druge hapsila. Udare medijske, zbog predmeta „Dženan Memić“ svakodnevno od polupismenog Avde Avdića pod optužbom, da „zloupotrebljava predmet Dženan Memić u obračunu sa svojim neistomišljenicima“, je primala, ali Tadićeva na naručene prizemne i paušalne optužbe nije reagirala. Umalo svrgnuta, po prethodnom kriminalnom planu Avdića, Mektića, Šahinpašića i Burzićeve, bješe bila, ali hrabro na plećima sve je iznijela i na volej predstojeći dočekala. Mrzitelji njeni ne spavaju, valja Avdi Avdiću i dalje spinovati i novi film u spin režiji njemu poznatoj napraviti, u kojem bi glavni likovi bili: Ružica Jukić, Gordana Tadić, Mijo Krešić, a možda eventualno i ja.

Strašnih muka i dezinformacija nije pošteđena ni dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić. Svjesna da će biti kritizirana zbog svoje otvorenosti, sviđalo se to nekome ili ne, Jukić je zbog svega izrečenog pokazala da „nema oraha u džepu“ i da je rijetki i svijetli primjer bh. pravosuđa, a što je potvrdio i sam ministar Mektić riječima:„Čuo sam da je poštena“, što samo govori, da pred njezinim poštenjem ni njezini najveći protivnici ne ostaju ravnodušni, dajući komentare ispred Općinskog suda u Sarajevu nakon održanog ročišta po tužbi Jukićeve protiv Mektića, zbog klevete, a koji sudski postupak je okončan, tako što je Općinski sud u Sarajevu osudio ministra Mektića zbog klevetničkih tvrdnji izrečenih na račun dopredsjednice Jukić!

No, ni Mektićeve riječi da je „Ružica Jukić poštena“, nisu je spasile od medijskog i neosnovanog razapinjanja u Žurnal magazinu, od paušalnih tvrdnji u režiji novinarke Žurnal magazina Žane Gauk, poput onih, da je „Ružica Jukić uticala na izbor Predsjednika CIK-a“, što je u sferi fantastike, do najnovijih Žurnalovih tvrdnji napisanih od novinara Amarilda Gutića, iznesenih u članku pod nazivom: „NAKON ŠTO JE BIO POD ISTRAGOM: Glavna tužiteljica na promociji knjige funkcionera SDA“ od 21. 10. 2018. godine, u kojem članku se najprije inkriminira rad Glavne tužiteljice Tužiteljstva ZDK Vesne Kaknjo, a potom se tvrdi, da „za sve što (ne)radi, Tužilaštvo ZDK nema razloga da brine za eventualne sankcije. Zaštita političara i njihovih stranaka, u potpunosti je na tragu djelovanja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća. Za sve sporno u njihovom radu, tu je uvijek zaštitnički im nastrojena potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić“ – zaključuje novinar Žurnal magazina.

Da je i prethodna navedena tvrdnja uvjerljivo paušalna i neistinita, usmjerena na osobnu i profesionalnu diskreditaciju dopredsjednice VSTV-a BiH Ružice Jukić pokazuje i činjenica, da dopredsjednica Ružica Jukić, koja je dva putaizabrana za člana VSTV-a BiH glasovima sudija općinskih i županijskih sudova Federacije Bosne i Hercegovine, kada joj mandat istječe u lipnju 2020. godine, nema nikakve veze sa tužiteljima u Federaciji BiH radom i aktivnostima istih, obzirom, da je za tužitelje u F BiH zadužena tužiteljica Jadranka Lokmič-Misirača, članica VSTV-a BiH i svi tužitelji izabrani u Vijeću, koji detektiraju eventualne probleme u radu tužiteljstava u F BiH, jer najbolje poznaju rad u tužiteljstvima, dok je Ružica Jukić zadužena za suce u F BiH, pa stoga tvrdnje, da„za sve sporno u njihovom radu (o. p. Tužiteljstava), tu je uvijek zaštitnički im nastrojena potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić“ su paušalne i ničim potkrepljene i imaju za cilj, da Žurnal u svome sklonom, poznatom i stažiranom spin majstorskom pisanju, održi one neupućene u zabludi.

No, nije ovo prvi puta, da se dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić našla pod neosnovanim u medijima obznanjenim na njezin račun optužbama. Najgore su bile one, upućene na račun predsjednikaOpćinskog suda u Tesliću Zdravka Popovića, koji je od strane Kantonalnog tužiteljstva u Tuzli optužen bio, a pravosnažnom presudom Kantonalnog suda u Tuzli od svih optužbi oslobođen bio i potpredsjednice VSTV-a BiH Ružice Jukić, kada su se osobito obadvoje našli na udaru i kritikama Žurnal magazina i ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića na njegovim skandaloznim press konferencijama. Naime, na jednoj od prošlogodišnjim konferencijama, ministar Mektić je optužio potpredsjednicu VSTV-a BiH Ružicu Jukić da „ona štiti Zdravka Popovića, ali da on neće da štiti takve Srbe kriminalce“ – izjavio je tada ministar Dragan Mektić!

Naime, Županijski sud u Tuzli u vijeću sastavljenom od sutkinje Vildane Helić, kao predsjednika vijeća, te sudaca Huse Porobić i Rozalije Džanić, kao članova vijeća, u krivičnom predmetu, broj: 27 0 K 031946 17 Kž, protiv optuženog Zdravka Popovića, zbog produženog krivičnog djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 1. KZ F BiH, odlučujući o žalbi tužitelja Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije, podnijetoj protiv presude Općinskog suda u Gračanici, broj: 27 0 K 031946 16 K od 28. 02. 2017. godine, na sjednici vijeća održanoj dana 15. 03. 2018. godine, kojoj su prisustvovali tužiteljica Kantonalnog tužiteljstva Tuzla Anela Garčević Hukić, optuženi Popović Zdravko i njegov odvjetnik Milenko Radonjić odvjetnik iz Doboja, donio je presudukojom se odbija žalba Županijskog tužiteljstva Tuzlanskog kantona, kao neosnovana i presuda Općinskog suda u Gračanici, broj: 27 0 K 031946 16 K od 28. 02. 2017. godine potvrđuje!

Naime, presudom Općinskog suda u Gračanici broj: 27 0 K 031946 16 K od 28. 02. 2017. godine, optuženi Popović Zdravko je na osnovu člana 299. točka c) ZKP-a F BiH oslobođen od optužbe, da je u radnjama opisanim u točkama 1 i 2 izreke pobijane presude, počinio produženo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ iz člana 383. stav 1. KZ F BiH.

Jukićeva se tada našla pod medijskom optužbom, da „štiti kriminalce u pravosuđu“!“Eto koje Srbe štitim – one za koje znam da su pošteni i u redu, što je presuda dokazala”, rekla je tada za medije Jukićeva, konstatirajući da je pravosnažna oslobađajućapresuda Popoviću dokazala da on nije kriminalac i da ona ne štiti kriminalce u pravosuđu!“Vidjeli smo da je imao sva odobrenja za prijem pripravnika i za naknade koje su mu stavljane na teret, te da nema razloga da bude suspendiran”, istakla je Jukićeva i konstatirala da to nije nekome odgovaralo zbog čega su uslijedile optužbe da štiti kriminalce. Zdravko Popović našao se na udaru neviđenog medijskog linča.O „kriminalu“ Zdravka Popovića pisao je svojevremeno najviše Žurnal magazin, u autorstvu Davora Obrdalja, ali nakon pravomoćno oslobađajuće presude, ispriku i izreku presude Žurnal magazin nikada objavio nije.

Kad Žurnal magazin i Avdo Avdić na kriminal Dalide Burzić sklope oči – dođe mi da sa njima zapjevam „Tugo mojih dana, dublja od svih Okeana, jutra su mi naj¨mamornija“!

Ipak, od svih medijskih razapinjanja u Žurnal magazinu pošteđena je od pravosudnih djelatnika jedino i samo Dalida Burzić, nositeljica organiziranog pravosudnog kriminala i prijateljica Avde Avdića, koja je osnovano sumnjiva za kazneno djelo „Organizirani kriminal“ počinjenog u predmetu „Dženan Memić“, na način, da se udružila sa pravosudno – policijskim djelatnicima, da lažno optuže Ljubu i Bekriju Seferovića za smrt Dženana Memića, slučaj smrti Dženana Memića procesuiraju kao kazneno djelo iz oblasti ugrožavanja javnog prometa, a ne kao kazneno djelo ubojstva, te na taj način, pomognu pravim i stvarnim ubojicama Dženana Memića, da ne izađu pred lice pravde, daklesvjesnim i namjernim zataškavanje i prikrivanje dokaza u slučaju ubojstva Dženana Memića, sa ciljem neotkrivanja pravih ubojica Dženana Memića, pri čemu su u toj namjeri prikrivanja pravih ubojica Dženana Memića, optužene dvije osobe Ljubo i Bekrija Seferović, a koje sa kritičnim događajem nisu uopće povezane, što je presudom Kantonalnog suda u Sarajevu i utvrđeno.

U Žurnal magazinu o prethodno navedenom ni do dana današnjega niti jednog jedinog članka i riječi, stoga budite kriminalac poput Dalide Burzić, i tada ćete biti pošteđeni od svakojakog u Žurnal magazinu medijskog razapinjanja. Do tada, čitajte plaćeničke spin objave plaćeničkih spin majstora Žurnal magazina!

Iako se Žurnal magazin, čiji je novinar Avdo Avdić voli na veliko hvaliti, kako istražuje najveće „Afere“, ipak, o najvećoj postdejtonskoj pravosudnoj aferi njegove prijateljice Dalide Burzić, koju je aferu počinila u predmetu „Dženan Memić“, Avdo Avdić trenutno ni slova, a kamo li novinskog članka. Iako je, ne tako davno iskazao „namjeru“, da bi pisao o predmetu „Dženan Memić“, sve su prilike, da poslodavac USAID zeleno svjetlo za takvo što ne kani ni dati, zbog nagrade za borbu protiv korupcije, koju je američka veleposlanica Maureen Cormack u 2015. godini najkorumpiranoj osobi Burzić Dalidi dodijelila, ali i zbog činjenice, da je Dalida Burzić, kao i ja, za ličnosti u 2015. godini jednoglasno od strane Žurnal magazina proglašeni!

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});