fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Krešo Beljak ovom izjavom će zasigurno uzburkati sarajevske duhove: Hrvati imaju pravo na treći entitet!

Autor: Bild.ba

Mario Karamatić sinoć je gostovao u emisiji Kompas na Radioteleviziji Herceg-Bosne, a tijekom gostovanja u emisiju se javio i predsjednik HSS-a Hrvatske Krešo Beljak koji je utvrdio kako Hrvati u BiH trebaju imati svoj entitet.

Beljak, koji pripada lijevom političkom spektru u Hrvatskoj, spada u one političare koji su svjesni bosanskohercegovačke realnosti te je ova izjava upravo zbog toga važna.

Hrvati u BiH, naime, po prvi puta od devedesetih godina u političkom Zagrebu imaju svojevrsnu konsenzualnu potporu po pitanju njihovih prava. Od svih stranaka i pojedinaca koji djeluju u javnom prostoru Hrvatske, na kojem god dijelu političkog spektra se nalazili, po pitanju prava bh. Hrvata možemo čuti gotovo pa identično stajalište.

To je jako dobro za bh. Hrvate jer je taj konsenzus potreban kako bi se u hrvatskoj javnosti problematika bh. Hrvata bolje razumjevala. Gotovo sve stranke i pojedinci se načelno slažu sa stavom da Hrvati u BiH trebaju slobodno konzumirati svoja politička prava, ne biti preglasani, obespravljeni i majorizirani od brojnijih Bošnjaka.

Riječ je o nečemu što bi, zapravo, trebalo biti normalno, međutim, ako bacimo pogled malo u prošlost vidjet ćemo da to nije oduvijek bilo tako, a sada jest.

Beljak se, dakle, javio u Kompas u sklopu Karamatićevog gostovanja.

 

Autor: Bild.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});