googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

“Kukavičja” jaja na sve strane podmetnuta i u BiH i u Republici Hrvatskoj!

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ZAGREB - Nakon nedavno usvojenog Zakona o arhivskoj građi u Saboru RH, po prijedlogu ministrice kulture RH Nine Obuljen, gdje je onemogućen uvid javnosti u posebno osjetljivu arhivsku građu nastalu od 30.svibnja 1990 do 22.prosinca 1990. godine kada je nastala moderna hrvatska država, odnosno u vrijeme tranzicije iz komunističkog u demokratski sustav a svi znaju kako je dobar dio te građe zaštićen od javnosti i nalazi se skriven u tajnim arhivima SOE, Ministarstva kulture, MUP-a RH i slično bivše komunističke Jugoslavije, neki od zastupnika u Saboru RH od kojih valja izdvojiti Zlatka Hasanbegovića, zastupnika stranke Neovisnih za Hrvatsku, i Nikolu Grmoju, zastupnika Mosta, nisu štedjeli riječi kojima su osporavali donošenje tog zakona.

Zlatko Hasanbegović je donošenje tog zakona nazvao: “protulustracijskim kukavičjim jajetom koje dolazi od nevidljive protulustracijske pravno-političke koterije“, dok je Nikola Grmoja “grmio“ za govornicom Sabora RH govoreći kako se ovim zakonom ne štite žrtve komunističkih zločina već je se trebalo preko ovog zakona i podataka o žrtvama tih zločina doprijeti do njihovih krvnika, odnosno progonitelja a ovdje to nije slučaj.

U Saboru RH je također usvojena već poznata IK (Istanbulska konvencija) koja je također „kukavičje jaje“ jer se pod krinkom tobožnje zaštite “žena od nasilja“ propagira tzv. “rodna ideologija“.

Nedavno je Vlada FBiH prihvatila prijedlog zakona o pravima razvojačenih Branitelja koji bi se trebao naći u parlamentarnoj proceduri dana 10.srpnja 2018. godine. Taj prijedlog zakona su neki također nazvali „kukavičjim jajetom“.

Otkud dolazi taj izraz “kukavičje jaje“?

Postoji jedna ptica kukavica koja u tuđa gnijezda gnijezdi svoja jaja koja su po obliku i veličini ista jajima tih ptica koje su izgradile ta gnijezda. Te ptice leže na svojim jajima kao i na jajima ptice kukavice, ali se iz jaja ptice kukavice prije izlegu maleni ptići zbog životnog ciklusa ptice kukavice i ubrzo nakon toga napuste gnijezdo i odu u prirodu ostavivši njihove hranitelje da čeznu za njima kojima ništa nije jasno. Konačno iz tog „podmetanja“ tuđih jaja drugima proizišao je izraz “kukavičje jaje“ koje znači kako netko želi iskoristiti tuđu dobrotu, brigu i skrb da bi ga iskoristio i konačno napustio a što drugim riječima znači kako stvarno izgleda kako onaj tko prihvaća tuđa jaja ista prihvaća kao svoja u svojoj zabludi, a nisu njegova.

U ovom slučaju dva ponuđena zakona u Saboru RH i u Parlamentu FBiH, te IK (Istanbulska konvencija) su kukavičja jaja koja je netko u funkciji ptice kukavice ponudio zastupnicima i cjelokupnoj braniteljskoj populaciji odnosno javnosti a oba zakona su protuzakonita, protuustavna i štetna.

Tko ih je ponudio i zašto? Zakon o arhivskoj građi u Sabor RH je ponudila ministrica kulture RH Nina Obuljen koja je pod plaštem tobože zaštite hrvatskih interesa, odnosno interesa žrtava komunističkih zločina a sve u režiji “nevidljive protulustracijske pravno-političke koterije“ proturila taj zakon koji su zastupnici u Saboru RH usvojili, a osnovna intencija tog zakona je zaštita progonitelja domoljubnih Hrvata od prije stvaranja moderne hrvatske države, a poglavito u vremenskom periodu od 30.svibnja 1990. do 22.prosinca 1990. godine jer su „skužili“ kako sve ide u smjeru razotkrivanja tih zločina, njegovih izvršitelja i naredbodavaca, jer se već u javnosti pokazuju dokumenti koji su nekada nosili oznaku“strogo povjerljivo ili vojna tajna“ kojih su se „dočepali“ povjesničari i drugi istraživači komunističkih zločina u drugim državama, a poglavito u arhivu SDB („služba državne bezbednosti“) u Beogradu koji raskrinkavaju te zločine, lažne mitove, o tzv. “pobjedi“ partizana u II svjetskom ratu, kao i laži o stvarnim žrtvama Jasenovca čija je cifra s nestvarnih 700 000 ponajprije spala na njih 80 000, također nestvarnih, da bi danas na temelju rezultata istraživanja objektivnih istraživača utemeljenih na povijesnim strogo čuvanim dokumentima ta cifra spala na njih tisuću i nešto, a moguće je kako je ta cifra tek nekoliko stotina.

Imajući u vidu kako su mnogi zlikovci iz komunističko-partizanskih redova u vremenskom periodu od 30.svinja 1990. do 22.prosinca 1990. samo preodjenuli svoje odore sa zvijezdama petokrakama u nove sa šahovnicama, logično je kako se dobar dio te arhivske građe iz navedenog perioda uništio, skrio, i nedostupan je javnosti do dana današnjeg jer su upravo ti koji su preodjenuli te odore još uvijek na vlasti ili su na vlasti njihovi pravni i svekoliki drugi slijednici, odnosno nasljednici, pa im svakako nije u interesu da ta arhivska građa bude dostupna javnosti jer su tom slučaju mnogi od tih zločinaca odnosno zlikovaca gotovi za sva vremena. Gotovi su i članovi njihove uže pa čak i daljnje rodbine jer će im biti teško živjeti sa stigmom zločinaca kojima će biti proglašeni još uvijek živi zlikovci tog sustava, ili pak njihovi roditelji, braća ili sestre.

Dobar dio te povijesne građe se nalazi u tajnom zapečaćenom središnjem arhivu hrvatskog ministarstva kulture koji je nezakonito nedostupan javnosti, pa je stoga potpuno jasno otkud i zašto se digla neviđena medijska hajka na ministra kulture RH Zlatka Hasnabegovića 2016. godine i koji je na silu maknut s tog položaja, a upravo je on želio omogućiti javnosti uvid u taj arhiv.

Istanbulska konvencija je također jedno obično “kukavičje jaje“ koje je podvaljeno hrvatskim građanima pod krinkom zaštite žena od nasilja a u stvari se njome želi postići drugi cilj. Hrvatski građani će ležati na gnijezdu IK a uopće velika većina njih ne zna kakvo će se mladunče iz nje izleći. A izleći će se dijete sotone i njenih slugu koji žele protuprirodnim i protubožjim zakonima Hrvatima nametnuti rodnu ideologiju koja za cilj ima uništenje života na zemlji, odnosno smanjenje broja stanovnika ove zemlje sa sadašnjih 7 milijardi na njih milijardu i pol do dvije koji će služiti Sotoni.

Salko Bukvarević preko federalnog ministarstva branitelja u Sarajevu je razvojačenim Braniteljima i cjelokupnoj javnosti kroz ponuđeni Zakon o pravima razvojačenih Branitelja ponudio kukavičje jaje kojim svima želi prikazati kako se on „tobože“ bori za prava razvojačenih Branitelja a u stvari osnovna intencija tog zakona je zaštita postojećih lažnih Branitelja, RVI, udovica, silovanih, zatočenih, odlikovanih, povoljno umirovljenih pripadnika oružanih snaga koji s ratom i borbenim djelovanjem nemaju nikakve veze a takvih je nekoliko stotina tisuća u FBiH, a na žalost toliko ih ima i u RH.

Razmatrajući sve gore navedeno a skriveno u terminu „kukavičjeg jajeta“ nekako se nameće odgovor kako među narodima u BiH i RH postoje ptice kukavice koje ostavljaju svoja vlastita jaja u tuđa gnijezda da ih netko drugi grije, čuva, pazi a kada se iz tih jaja izlegu mladi da ih neko vrijeme hrane,a kada se ti mladi dočepaju svojih krila kao i njihovi roditelji ptice kukavice bez riječi i pozdrava napuste svoje hranitelje koje kasnije ubijaju i progone.

Njihovi roditelji koji su u dobroj vjeri grijali i čuvali ta jaja zbog svoje naivnosti i dobrote na kraju ostanu bez te mladunčadi koja se izlegla iz tih jaja. A ti mladi ptići kada napuste svoje roditelje opet poput svojih stvarnih roditelja ptica kukavica nastavljaju ostavljati svoja jaja u tuđa gnijezda i tako preko 28 godina. Točnije od 30. svibnja 1990. godine. Doduše, ptice kukavice od pamtivijeka su ostavljale svoja jaja u tuđa gnijezda, ali o tome se počelo pričati tek stvaranjem neovisne i samostalne RH, te se netko pametan dosjetio 2016. godine kako bi se trebali otvoriti tajni arhivi u kojima su pohranjeni podaci o svim pticama kukavicama koje su od 1941. godine do demokratskih promjena u RH ostavljale svoja jaja u tuđa gnijezda. Kada se trebalo dogoditi da se omogući uvid u te arhive netko još “pametniji“, odnosno moćniji je predložio i usvojio Zakon o arhivskoj građi u RH koji to onemogućava.

Netko se pametan dosjetio kako nikako ne bi bilo dobro usvojiti famoznu IK jer je ona protubožja i protuprirodna ali ona je usvojena opet voljom nekoga moćnijega.

Isto tako se netko pametan dosjetio kako nikako ne bi bilo dobro usvojiti Zakon o pravima razvojačenih Branitelja u FBiH jer je isti protubožji i protuprirodan i uništit će svaku nadu razvojačenih Branitelja u FBiH ali sva je prilika kako će netko jako“pametan“ i moćniji usvojiti i takav zakon.

Postavlja se također i pitanje mogu li se ti jako “pametni i moćni“ koji predlažu i usvajaju takve protubožje i protuprirodne zakone i konvencije staviti pod isti nazivnik?

Jesu li oni te ptice kukavice koje ostavljaju svoja vlastita jaja u tuđa gnijezda?

Da nisu te ptice kukavice iste one ptice koje su se nakotile od završetka Domovinskog rata u RH i BiH a ostavile su u tuzi i brizi na stotine tisuća njihovih hranitelja, odnosno roditelja koji su mislili kako griju i čuvaju svoje mlade a tamo odgojili su one koji rade o glavama svih nas pa čak i onih koji su im pružili utočište, svu ljubav svijeta i toplinu?

Tražeći odgovore na sva ta postavljena pitanja neminovno se nameće odgovor kako su Hrvati u ovom slučaju ptice koje leže na tuđim jajima ptica kukavica jako naivni i lakovjerni. A ponad svega malovjerni. Jer malovjernost rađa lakovjernošću koja vodi u propast i beznađe. A upravo je u takvoj situaciji hrvatski narod sada. Zbog svoje lakovjernosti i malovjernosti hrani i brani grijehe prošlosti koji nas i sada skupo koštaju umjesto da ih pokopamo duboko pod zemlju zajedno s njihovim počiniteljima.

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});