googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Livanjski HDZ možda ima vlast u stranci ali nikako i u institucijama vlasti Županije

Autor: Dnevno.ba

LIVNO - Jučerašnja presica predsjednika Županijskog odbora HDZ-a BiH Branka Ivkovića, predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Livno Ivana Jozića i smijenjenih članova Skupštine JP „Hercegbosanske šume“ d.o.o. Kupres Dragana Konte i Ile Kreze bila je demonstracija nemoći livanjskog HDZ-a BiH koji jedino ima prevlast u stranci dok će ih čini se u političkim institucijama, javnom poduzeću i ostalim županijskim institucijama uskoro biti sve manje ili nikako.

Zorni prikaz (ne)utjecaja na politička događanja jedinog gradskog odbora HDZ-a BiH u Županiji, viđen je prije tri dana kada u skupštinskim klupama nisu imali nijednog zastupnika.

Jedini, Ivan Jozić, predsjedavao je sjednicom Vlade dok su mu kolege iz Tomislavgrada odlučivali o sastavu upravljačkih struktura strateškog javnog poduzeća.

Nedopustiva situacija za nekoga tko se naziva premijer.

Sazvati u isto vrijeme kad je skupštinsko zasjedanje sjednicu Vlade i time se opravdavati za neodziv na sjednicu Skupštine je priča za malu djecu kad se zna da se ista mogla odgoditi jednim telefonskim pozivom.

Da zaključimo kod predsjednika Gradskog odbora HDZ BiH Livno, predsjednika Vlade Hercegbosanske županije i zastupnika u Skupštini Ivana Jozića i u ovom slučaju potvrdilo se da su u strahu velike oči, a u laži kratke noge.

Međutim, ništa zabrinjavajuće za samog Jozića koji se na presici požalio da čak i nije znao o čemu će se raspravljati na Skupštini, a kamoli da je velebnim govorom razuvjerio Duvnjake da posmjenjuje sve što nije iz njihovog kraja u Upravi ŠGD-a.

Dok tako šest Vukadinovih zastupnika radi pripremu za njegov dolazak na čelo Vlade, jer se preko kontrole ovog javnog poduzeća mogu dobiti još najmanje četiri zastupnika ovisna o isporuci drvne sirovine i nepotrebnih zapošljavanja, Ivković iz Livna maše stranačkim Statutom, prijeti Središnjicom i izbacivanjem iz stranke.

Doduše, stidljivo je priznao poraz livanjskog HDZ-a, izdajnike u vlastitim redovima i izbornu prijevaru duvanjskog HDZ-a ali i dalje zatvara oči pred golom činjenicom da njegova stranka iz Livna ima samo jednog zastupnika od 25 i vjeruje u čudo koje će doći iz Mostara.

Očigledno se još nije oporavio od šokantnog, sramotnog i povijesno nezabilježenog izbornog poraza livanjskog HDZ-a BiH, navodi se u priopćenju Županijske neovisne liste.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});