fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MARTIN RAGUŽ: Vrijeme je da učimo od najboljih

Autor: Dnevni list

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a 1990. Martin Raguž, nakon posjeta Europskom parlamentu i sastanka s predsjednikom Europske pučke stranke Josephom Daulom, nastavio je put Londona, gdje je boravio tijekom proteklog vikenda i gdje je se sastao s najvišim dužnosnicima Konzervativne stranke Velike Britanije.

Sastanci

Raguž je prvi bosanskohercegovački politički dužnosnik koji je, nakon briljantne pobjede britanskih konzervativaca, imao priliku susresti se s njihovim istaknutim dužnosnicima; Chrisom Graylingom, predsjedateljem Donjeg doma Britanskog parlamenta, Sajidom Javisom, državnim tajnikom za biznis, inovacije i vještine.

“Velika Britanija, uz Njemačku, glavni je subjekt priče novoga europskoga pristupa prema Bosni i Hercegovini. Poruke koje sam imao priliku čuti tijekom boravka u Londonu ulijevaju optimizam i nadu kao i nastavak intenzivnog interesa za europsku integraciju naše zemlje. Sada je sve do nas”, kazao je Raguž, naglasivši kako će Velika Britanija i dalje, bez zadrške, pružati potporu europskom putu Bosne i Hercegovine, ali i kako je vrijeme da bosanskohercegovačke strukture vlasti iskažu odgovornost i budu kredibilan partner.

Potpora HDZ-u 1990.

Velika Britanija je zemlja koja, pod vodstvom konzervativaca, proživljava gospodarsku renesansu. Prema mjerodavnim, gospodarskim parametrima, prva su europska zemlja koja je izišla iz stanja recesije, a u razdoblju od 2010. godine, pa do sada, stvorili su više od 2 milijuna novih radnih mjesta, što je više negoli sve druge članice Europske unije zajedno.

“Suradnja kroz projekte, fondove, pokretanje resursa i stvaranja perspektive je od ključnog značaja za našu zemlju”, apostrofirao je Raguž, istaknuvši strateški značaj suradnje Velike Britanije s našom zemljom.

Tijekom boravka u Londonu Raguž je sudjelovao u raspravama o TTIP-u, novom trgovinskom sporazumu sa SAD-om, kao i u raspravi o budućim prijetnjama transatlantskog partnerstva.

Britanska Konzervativna stranka izrazila je potporu ustrajnosti i stavovima koje zastupa HDZ 1990., na čelu s Martinom Ragužem. Obje stranke su izrazile zadovoljstvo održanim sastankom te želju za nastavkom daljnje suradnje.

Autor: Dnevni list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});