googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Facebook

MARTINA MLINAREVIĆ SOPTA: ‘Naši su pregazili Savu i ušli u svoju zemlju’

Autor: Dnevno

"Sinoć sam s kolodvora u Pragu ispratila drugu repartrijaciju naših državljana iz Češke Republike"...

Književnica i novinarka, te ambasadorica BiH u Češkoj, Martina Mlinarević Sopta, pohvalila se novim uspjehom:

“Sinoć sam s kolodvora u Pragu ispratila drugu repartrijaciju naših državljana iz Češke Republike. Čekali su danima i tjednima da konačno uspiju krenuti prema Bosni i Hercegovini. Nakon odredbi po kojima se tražilo obustavljanje organiziranja povratka naših građana u svoju zemlju, i činjenice da BiH neće moći organizirati takve povrate ni pomoći u financiranju, samo zahvaljujući jednom dijelu doprinosa samih putnika, ambasade, naših iseljenika u Češkoj, gospođe i gospodina Drenke i Mirka Jelčića, te gospodina Tarika Altumbabića koji je u najvećoj mjeri financijski pomogao njihov povratak, isti je i omogućen sinoć. Bio je dovoljan samo jedan poziv za dragog gospodina Tarika da preuzme na sebe situaciju i u minuti izvrši kompletno plaćanje preostalog iznosa prijevozniku.

Jedina opcija bila je autobusom do granice s Bosnom i Hercegovinom, pa mostom preko Save pješice. Jutros su pregazili Savu i ušli u svoju zemlju. Kao u onoj pjesmi.

Još jednom se zahvaljujem na koordinaciji Kriznom štabu MVP BiH, te svim našim ambasadama na putu kojem su naši građani tranzitirali, ambasadama BiH u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj koji su u koordinaciji s nadležnim tijelima spomenutih zemalja omogućili nesmetan tranzit.

Početkom idućeg tjedna na isti način bit će izvršena evakuacija naših građana iz Slovačke, radi se o mahom radnicima u najtežoj egzistencijalnoj situaciji, koji su ostali bez posla i smještaja. Kompletno financiranje njihovog povratka, ali i nevjerovatne brige za njih čitavo vrijeme pandemije preuzeo je naš sjajni počasni konzul u Slovačkoj, Srebreničanin, gospodin Munir Pašagić.

Sretna sam da uz gomile poteškoća, svo ovo vrijeme radim s nekim od najboljih ljudi koje sam za života upoznala. Ogromnu zahvalu dugujem i požrtvovanom osoblju ambasade u Pragu koji su neumorno sa mnom radili do kasnih noćnih sati svih dana. Hvala našim državljanima na strpljenju i povjerenju, želim vam da budete i ostanete zdravi, uz iskren pozdrav svim vašim familijama koje su vas dugo čekale”, objavila je Sopta na Twitteru.

Autor: Dnevno
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});