googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MEKTIĆ: “To Staša Košarac pravi predstavu u Parlamentu BiH”

Autor: Slobodna bosna

SARAJEVO - Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH, je zahtjev poslanika SNSD-a i DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH ocijenio kao politikantskim. Smatra da bi zahtjev možda imao smisla da je upućen ranije. Očekuje da ozbiljne političke stranke, kako je kazao, ne podrže zahtjev za njegovu smjenu.

Kao glavnog inicijatora za njegovu smjenu je naveo Stašu Košarca, poslanika SNSD-a.

“Općepoznato je da dobrim dijelom zbog navodno njihovog (SNSD) bojkota rada Parlamentarne skupštine BiH nisu sudjelovali u samom radu, iako su to jako dobro naplaćivali.

Sada pred sami završetak mandata, zbog nedostatka ozbiljnih inicijativa i rješavanja problema građana ove države, pokušava (Staša Košarac) da napravi neku vrstu predstave od čitave te inicijative”, rekao je Mektić za N1.

Izrazio je očekivanje da pojedine političke stranke ne podrže zahtjev za njegovu smjenu.

“Naravno da ozbiljne političke partije na posljednjoj sjednici Parlamenta neće prihvatiti politikantsku inicijativu. Ozbiljne političke partije neće prihvatiti takvu predstavu jer nema za svrhu rješavanje nikakvog problema.

Inicijativa bi imala smisla u toku mandata, pa da se nešto promijeni – da neko pokuša bolje raditi. Najviše tom inicijativom se derogira, podcjenjuje i umanjuje ugled Parlamenta kao visokog zakonodavnog tijela čija je osnovna uloga da se bavi zakonodavnom aktivnošću”, zaključio je Mektić u razgovoru za N1.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH je razgovarano o zahtjevu za smjenu Mektića.

Među tačkama dnevnog reda sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH je i ona o smjeni ministra sigurnosti BiH.

Autor: Slobodna bosna
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});