fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Milanović poručuje: BiH neće moći ići naprijed u EU-u ako se pravo Hrvata ne vrati

Autor: Dnevno.ba

Predsjednik RH Zoran Milanović tijekom posjete Lipovljanima odgovorio je na prozivanja iz HDZ-a vezano za njegovu najavu kandidature na parlamentarnim izborima.

‘Ni zrna žita neprijatelju’, rekao je Milanović misleći na to da neće dati ostavku na mjesto predsjednika države iako će biti kandidat za parlamentarne izbore na listi SDP-a.

‘Idem na izbore. Idem izbacit HDZ s vlasti’, poručio je. Komentirao je i HDZ-ova Vladimira Šeksa, koji je natuknuo mogućnost traženja opoziva predsjednika zbog nesposobnosti, pa kaže da je, dok je pisao Ustav, bio stalno pijan, kao i danas. Smatra da je nebitno što misli Ustavni sud jer mu je na čelu ‘pajdo i kum pijanog Šeksa’ Miroslav Šeparović. Naglasio je kao nelogično da predsjednik RH može biti kandidat na izborima za Europski parlament, a da ne može za Sabor.

Kako je poručio, njegovo zalaganje za Hrvate u BiH “će se tek vidjeti”.

“Za par mjeseci BiH neće moći ići naprijed u EU-u ako se pravo Hrvata ne vrati”, kaže Milanović.

 

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Komentirao izlazak Plenkovića pred okupljene stranačke kolege

Posprdno je komentirao izlazak predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića pred okupljene stranačke kolege u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski.

‘Umjesto da ide uz Zeko i potočić, on ide uz Eye of the tiger’, rekao je Milanović i dodao da Plenković ne može napraviti dva trbušnjaka, a da izlazi na pozornicu uz pjesmu iz filma Rocky. Naglasio je da će ostati SDP-ov kandidat za premijera bez obzira na to hoće li biti na izbornoj listi.

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

‘Ni pedlja sumnjivim tipovima’

‘Ni pedlja vlasti tim sumnjivim tipovima. Među njima je Jandroković najmanje sumnjiv’, rekao je Milanović i dodao da će s potpisima za sastavljanje nove vlade doći predsjedniku Sabora, ali da to neće biti aktualni HDZ-ov predsjednik Sabora Gordan Jandroković, nego novi predsjednik Sabora.

Oštro je odbacio tvrdnje da bi mandat za sastavljanje vlade davao sam sebi, a za one koji takve komentare daju kažu da su neodgovorni. Novinari su ga pitali i je li lagao prije mjesec dana kada je u intervjuu za N1 televiziju rekao da neće na izbore.

‘Nemojte koristiti Plenkovićev riječnik. Recite kad sam vam rekao ovu odluku. To je nepristojno pitanje. Jesam li rekao kojeg datuma sam donio tu odluku? Najbolje da takve stvari kažem na televiziji, vojna tajna. Da sam laprdao na televiziji, to bi propalo. Ovako će biti ‘Great balls of fire’ (Velike vatrene lopte). Čak i da sam tada donio tu odluku, ne pada mi na pamet da to kažem vama ili ikome. Ovo je jednostavnije od čitanja Ustava, a on je jednostavan. Moraš biti inertan da ne shvatiš što piše u njemu”, rekao je Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

Čović: Bojim se da ćemo teško promijeniti i zarez u Ustavu BiH

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});