googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MONSTRUM MLADIĆ NEĆE IMATI POKAJANJE: Smak svjetova se događa zbog ljudskog djelovanja

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba

SARAJEVO - Smak svijeta. To je ono čega se jedni boje a drugi jedva čekaju da dođe, da se poravnaju staze. Da svaki pojedinac, nije važno u što ili koga vjeruje, bude na ispitavanju sa svojim životopisom od rođenja do toga posljednjeg trenutka prije prelaska u vječnost. Nažalost, malo nas razumije da se smak svijeta događa iz dana u dan. Postupno, temeljito i dokazano. Na čovjeku je samo da pokuša ispraviti greške i pokajati se.

Treba li žaliti one koji se pri punoj svijesti ne žele čak ni pokajati već su si zamislili da su grijesi počinjeni u ime izmišljene vlastite pravde, pomognute od kolektiva koji je spreman posvjedočiti da je to dobro, ispravan ljudski čin? Nije čovjek dostojan da bude pravi, istinski sudac.

Postoji klasifikacija zločina. I prema čovjeku i prema prirodi koje je stvorio Bog na jednak način, prema vjerovanju onih koji vjeruju. Isto kao što za rođenje djeteta prirodnim putom trebaju muškarac, žena i Božja volja, postoje i šuma, rijeka, tlo i zrak koje je također stvorio isti. Čak i ateisti imaju moralne odredbe kako se ponašati prema drugim ljudima i prema prirodi. Nikakav izmišljeni „bog“ ne opravdava nijedan zločin ali pravi Bog daje priliku za pokajanje.

Nije za temeljite usporedbe prikazati tri slučaja u nastavku ali su sva tri djelo poremećenog uma koji nije donio opći smak svijeta ali jest uništio jedan njegov dio.

Monstrum koji je u srijedu osuđen u Haagu neće imati pokajanje jer on ima iza sebe istomišljenike koji će njegova monstruozna djela poštivati i ako mogu čak i ponoviti. Međutim, u sjeni te presude možemo vidjeti dva nepovezana slučaja. Jedan je uništavanje rijeke u Bosni koja je pretrpana otpadom a drugi je slučaj zlostavljanja dviju djevojčica od 9 i 11 godina od strane vlastitog oca. I sve je to objavljeno u medijima.

Što će nam smak svijeta kada se takve stvari događaju iz dana u dan? Smak su doživjele i ta rijeka, i te dvije nevine djevojčice kao i brojni drugi zlostavljani članovi društva. Kao i tisuće i tisuće onih pobijenih i njihovom smrću uplakanih zločinačkim djelovanjem bez kajanja. Svima njima je uništen njihov vlastiti svijet, oštećen normalan život, doživljen je smak, ljudi postaju biljke.

Smak svijeta se događa ljudskim djelovanjem kada čovjek uništava. I rijeku i normalan razvoj djeteta i cijelu jednu populaciju. I još gore je kada za takve činove ne osjeća krivnju niti grižnju savjesti.

I dobro je rekao jedan lokalni radijski voditelj. Ne zna čovjek bi li više slušao vijesti ili ne jer je izgleda sve „pomanitalo“. Pozitivne vijesti se nude na kapaljku.

Bog je stvorio čovjeka na svoju sliku i priliku, dao mu razum koji ga razlikuje od životinja. I slobodnu volju, izbor djelovanja. Zato je samo jedan i jedini nepogriješivi Bog. Ali je dao čovjeku priliku za pokajanje. Jadan je onaj koji ju ne iskoristi. Takvom ne treba smak svijeta jer je samoga sebe smaknuo i nikakva ljudska kazna nije dovoljna za zločin koji je svjesno napravljen.

Autor: Marko Čuljak / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});