googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto/ MH Mostar

Mostarsko proljeće: Izložba ‘Daljine’ Mirjane Drežnjak Naletilić u utorak u Kosači

Autor: Dnevno.ba

U sklopu Mostarskog proljeća 2024. – XXVI. Dana Matice hrvatske u Mostaru, u utorak, 30. travnja, u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače bit će upriličena izložba “Daljine” Mirjane Drežnjak Naletilić.

Mirjana Drežnjak Naletilić rođena je u Prozor-Rami, 1975. Živi i radi u Mostaru. Imala je pet samostalnih izložbi i više od stotinu skupnih izložbi u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji, JAR-u, Egiptu, Maleziji, itd. Radi u srednjoj umjetničkoj školi “Gabrijel Jurkić” u Mostaru kao profesorica grafike. Autorica je nekoliko školskih udžbenika i radnih materijala za likovnu kulturu. Usto, voditeljica je likovne radionice za djecu uzrasta od 5 do 12 godina i dugogodišnja asistentica na Teološko-katehetskom institutu u Mostaru za predmet Umjetnost, kršćanska ikonografija i likovno izražavanje.

Njezin ciklus radova o otocima istražuje bajkovite obrise Mediterana, čupajući ih iz svakodnevnice, stvarajući nove jedinstvene svjetove, uhvaćene u vječnom plesu čovjeka i prirode. Čempresi, otoci i čamci samo nagovještavaju pretpostavku mora i prostora. Svijet je to mašte i alegorije koji nas vodi imaginarnim pejzažima i našim unutarnjim refleksijama.

Izložbom Sofije Naletilić Penavuše večeras počinju Dani Matice hrvatske Mostar

Nastavak dugogodišnjeg likovnog istraživanja

Izložba “Daljine” nastavak je dugogodišnjeg likovnog istraživanja ciklusa Otoci.

Kako sama autorica kaže za nju je otok predmet divljenja, usidren u moru, odolijeva i suncu i burama.

“Ovdje ga uspoređujem s čovjekom koji je u modernom svijetu sve više kao otok, često osamljen sa svojim burama i olujama, čeka sunce i ne shvaća da ga more (život) ne razdvaja nego povezuje s drugima”, rekla je Drežnjak Naletilić.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});