googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Muhamed Švrakić – borac, moreplovac, (po)ratni tajkun, beretka zelena…

Autor: Dnevno.ba

MOSTAR - Da naši vjerni čitatelji i više nego pomno prate političku situaciju, istupe pojedinih javnih osoba, institicija na svim razinama,.., dokazuje i dopis koji je stigao na našu mail adresu.

U njemu je nekoliko dokaza da se ljude, u ovom slučaju Hrvate iz BiH, može vrijeđati a da na to nitko ne reagira. Ovakve objave, konkretno na društvenoj mreži Facebook, bez obzira kakvi ih čobani pisali, u najmanju ruku su uvredljive i neumjesne. Pa ako hoćete, i poziv na bojkotiranje jednog cijelog etnosa u BiH.

Galamdžija Čovićevog koalicijskog partnera širi šovinizam?

Čitajući mail, iskreno, nismo odmah shvatili o kome ili čemu se radi. Ali kada smo pročitali sadržaj objave koju je “junački” sročila prva i najveća glava Zelenih beretki (ma što to značilo), ostali smo zatečeni dozom primitivizma, bahatosti, pristojnosti pa i nepismenosti.

Predsjednik spomenutih beretki, izazvan tko zna čime, junačku dušu je olakšao na Facebooku napisavši: Zašto su se digli ovoliko ovi “HRVATI” u BiH? Samo radi para! Zato je vrijeme da prestanemo trošiti pare u njihovim firmama.

Prva beretka u Bošnjaka, očito zna koje su hrvatske tvrtke u BiH, a koje sandžačke, srbijanske a i one u vlasništvu bivših djelatnika UDBE, KOS-a, AID-a,…! Gdje je ovaj junak kupio vozilo marke VW Passat i zna li čime se bavi(o) stvarni vlasnik autokuće u kojoj se junak samopočastio ovom limuzinom?

Švrakić “zaradio” veliki novac preko SDA, a od 2014. godine pod Fahrinim skutima?

Muhamed Švrakić, autor uvredljive objave na Facebooku, prijeratni potpuni anonimus, za staru sarajevsku raju nepoznat, prvi put se spominje kada je ubijen srpski svat Nikole Gardovića, koje se zbilo 01.03.1993. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščarčiji. Detalji ubojstva nikada nisu dobili sudski epilog, a taj “junački podvig” je označio (barem po tvrdnjama visokorangiranih dužnosnika u Sarajevu), službeni početak rata u BiH!? Oni koji tvrde da je ubojstvo svata označilo početak rata u BiH, ili su psihijatrijski slučajevi ili sve Hrvate u BiH svstavaju u tu skupinu “pacijenata”. Zločin u Dobrovoljačkoj ulici, početkom svibnja 1992.g. se (možda) može smatrati početkom rata. Ali ne u BiH, već samo u Sarajevu.

Još jedan detalj koji dokazuje sav apsurd države, barem kada je Federacija BiH u pitanju, je podatak da je otac od Muhameda Švrakića još u lipnju 1991.g. (?!) u Domu milicije u Sarajevu osnovao Zelene beretke, kojima je zadaća bila priprema za obranu BiH. Znači, punih 10 mjeseci tim “organizatorima otpora” trebalo je da ubiju jednog svata?! Kakve su to silne pripreme od 10 mjeseci bile, dobro nije izginula cijela svadba. Šalu na stranu.

Da cijela priča oko osnutka i djelovanja Švrakića i njihovih beretki, nije sasvim bajna kakvom je oni prikazuju više od dva i pol desetljeća, svjedoči i Nedžad Latić, jedan od poznatijih BiH intelektualaca i poznavatelja tadašnjih prilika u Sarajevu. Pročitajte što o Zelenim beretkama kaže Latić, krajem prošle godine…

ŠVRAKIĆI (NI)SU ‘ZELENE BEREKTKE’ Latić: Ja sam izmislio ‘Zelene beretke’ i Švrakić(i) nisu imali veze s tim!

Ne znamo bi li Latić i danas potvrdio navode iz svog autorskog teksta, obzirom da su (barem za sada), on i Muhamed Švrakić prijatelji s najpoznatijim crnogorcem u BiH, Radončić Fahrudinom.

Dok borci gladuju, Muhamed Švrakić se provodi krstareći luksuznim plovilom

Doista je nevjerojatno, da sa jedne strane većina boraca ABiH nema za kruha, a Švrakić i njemu slični troše veliku količinu novca. Od luksuznih automobila, lagodnog života pa sve do krstarenja privatnom jahtom čiju vrijednost nije htio otkriti ni u intervjuu, kojega je dao jednom sarajevskom tjedniku 2016.g.

Švrakiću očito ne smetaju “HRVATI” iz RH, voli “HRVATSKO MORE I OBALU”, a pasionirani je moreplovac i gost “HRVATSKIH MARINA NA HRVATSKOJ OBALI”!

Ne sumnjamo i da je, po morskim dogodovštinama, poznat skoro kao Ujak Albert iz kultne engleske serije “Mućke”!

Da Švrakić privatizira udrugu koju zastupa, dokazuje i njegov angažman u akciji “Spašavanje vojnika Fahrudina”, kada je samoinicijativno pozvao članove svoje udruge na prosvjede zbog političkog uhićenja Fahrudina Radončića.

https://avaz.ba/vijesti/217002/svrakic-zelene-beretke-izlaze-na-proteste-zbog-hapsenja-radoncica

Švrakićev poziv je završio neslavno. A o procesu Radončiću i bilo kojem drugom građaninu BiH odlučuju za to nadležna tijela. A ne nikakvi Švrakići i slični samoprozvani osloboditelji BiH. Do tada, neka istinski branitelji BiH vide kako “jeftinim sportovima i plovilima”, Švrakić pridaje više vremena i pažnje nego tim istim braniteljima.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});