googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

MURIZ MEMIĆ: Vjerujem Državnom tužiteljstvu BiH!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - U Sarajevu, na Trgu djece Sarajeva, jučer je održan deseti prosvjedni skup “Pravda za Dženana”. Nove prosvjede još jednom je predvodio otac Dženana Memića, mladića koji je 08. 02. 2016. godine brutalno pretučen u Velikoj aleji na Ilidži, a samo par dana kasnije, preminuo na Univerzitetskom Kliničkom Centru u Sarajevu.

Prema procjeni, jučer se na Trgu djece Sarajeva ispred BBI centra okupilo oko 5 tisuća građana!

Muriz Memić je, kako na prethodnim skupovima, tako i jučer javno optužio državni vrh i vladajuće strukture, glavnu županijsku tužiteljicu Dalidu Burzić i druge, za zataškavanje dokaza u želji da budu zaštićeni odgovorni u slučaju ubojstva njegovog sina Dženana Memića.

Odvjetnik porodice Memić, Ifet Feraget pojasnio je za medije, kako je postupak koji je pokrenut pred Kantonalnim sudom u Sarajevu u žalbenoj fazi.

“Tužiteljstvo je najavilo podnošenje žalbe na prvostupanjsku presudu, a žalbeni rok im ističe danas ili sutra. Žalbeni postupak će biti nastavljen pred Vrhovnim sudom. Postoje stvarni razlozi zbog kojih bi Tužiteljstvo KS trebalo odustati od optužnice, jer ne treba ni vjerovati u to da sud koji je jedanput izjavio da ovdje ne postoji ni vjerojatnoća prometne nesreće, a to proizilazi iz dokaza koji su pribavljeni, tu odluku ne može promijeniti u neku dijametralno suprotnu. Usporedo s ovim postupkom će teći postupak utvrđivanja odgovornosti svih onih koji su činili određene propuste tijekom trajanja istrage”, izjavio je odvjetnik Ifet Feraget Feraget.

Prisutnima na skupu „Pravda za Dženana Memića“ obratili su se Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića, te Arijana Memić, sestra Dženanova.

U svome obraćanju na skupu „Pravda za Dženana Memića“, Muriz Memić je istaknuo, da je podnio kaznenu prijavu protiv 45 osoba, uključujući glavnu kantonalnu tužiteljicu Dalidu Burzić na koju Memić već dvije i pol godine upire prstom, da je vođa organizirane mafije, Zdravka Kneževića, glavnog tužitelja F BiH, Alise Mutap, te svih vještaka i pripadnika MUP-a KS.

Muriz Memić je na skupu posebno istaknuo, da je „vjeruje Državnom tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, te da je isto uzelo u rad predmet Dženan Memić“, što je javnost pozdravila velikim aplauzom, te nadodao, da „on (o. p. Muriz Memić) i odvjetnik Ifet Feraget su nakon dvije i pol godine borbe za pravdu i istinu, napokon iz jedne institucije izašli zadovoljni“!

Na skupu se također obratila i Arijana Memić, sestra preminulog Dženana Memića, koja je svojim emotivnim i snažnim govorom, hrabro kroz suze, opisala svoj posljednji razgovor sa bratom Dženanom. Od emotivnog i potresnog govora, okupljeni građani Sarajeva, emocije i suze nisu skrivali.

Podsjećanja radi, v. d. Glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Gordana Tadić donijela je Odluku, kojom je formirala Tim tužitelja, koji će raditi na predmetu Dženan Memić, sastavljenog Tima od državnog tužitelja Ćazima Hasanspahića i još dva tužitelja, te istražitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Nermina Halilagića. Javnost i profesionalna zajednica, ali i građani diljem Bosne i Hercegovine su pozdravili ovakvu Odluku Tadićeve.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});