fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Na dan ukazanja preminuo biskup koji je za Međugorje rekao: ‘VELIKA LAŽ!’

Autor: Dnevno.ba

RIM - Dana 2. rujna kada, znakovito je, Gospa u Međugorju ostavlja svoju poruku za svijet, preminuo je biskup Andrea Gemma u Rimu.

Umirovljeni biskup iz Isernije-Venafra, vjerojatno je bio jedini biskup koji je također djelovao kao egzorcist. Zanimljiv nam je po tome što je još 2011. godine, a kasnije je to ponavljao, govorio da je Međugorje velika laž i prijevara zbog profita u Međugorju. To je odjeknulo u javnosti i izazvalo odgovor jednog od najpoznatijih mariologa  oca Renèa Laurentina koji mu je svojevremeno odgovorio rekavši:

“Obično, rečeno iskreno, ne sviđa mi se govoriti o Međugorju, jer mi je draže slijediti crtu šutnje koju je Crkva oprezno odabrala, ali u ovom slučaju nikako se ne mogu složiti s mons. Gemmom. Svakako, broj Gospinih ukazanja je pretjeran, ali ne mislim kako se može govoriti o đavolskoj prijevari. S druge strane, u Međugorju se svake godine bilježi najveći broj obraćenja na katoličku vjeru: što bi Sotona imao od toga da dovodi tolike duše Bogu? Gledajte, u prilikama kao što je ova oprez je nužan, ali sam uvjeren kako je Međugorje plod Dobra, a ne Zla”.

Monsignor Gemma je govorio i o golemim ekonomskim interesima u korist vidjelaca i njihovih suradnika…

“Ni ta mi se kritika ne čini odveć uvjerljivom. Ne zaboravite kako oko svakog svetišta postoje prodavaonice za nabožne predmete, suvenire, a gdje god se časti neki svetac ili blaženik, dolazi na stotine autobusa i niču hoteli kako bi ugostili hodočasnike. Po razmišljanju mons. Gemme, trebali bismo reći kako su i Fatima, Lourdes, Guadalupe i San Giovanni Rotondo prijevare koje nadahnjuje Sotona kako bi se netko obogatio? Uz to, čini mi se kako čak Opera Romana Pellegrinaggi, izravno povezana s Vatikanom, upriličuje hodočašća u Međugorje. Dakle…”. U tom istom obraćanju javnosti otac Laurentin iznio je riječi svetog pape Ivana Pavla II: “Stalo mi je naglasiti kako je poljski papa rekao: ‘Žao mi je što moram voditi Crkvu odavde iz Vatikana, a ne iz Međugorja’. To mi se čini veoma znakovitim.”

Podsjetimo, ove godine papa Franjo dopustio je organizirana župna hodočašća u Međugorje, a biskupi i kardinali, koji su sudjelovali u čudesnom festivalu pred 50 tisuća mladih iz cijelog svijeta, ustvrdili su da je Međugorje velika milost za današnje vrijeme, zbog brojnih obraćenja i sakramenata ispovijedi koji tamo čine čudesa kao nigdje u svijetu.

 

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});