fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: HKD Napredak – Podružnica Široki Brijeg

Napretkov svečani uskrsni koncert 4. travnja u Sarajevu u povodu Uskrsa

Autor: FENA

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, u povodu najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, upriličit će u četvrtak 4. travnja u crkvi Sv. Ante u sarajevskom naselju Bistrik s početkom u 19 sati Napretkov svečani uskrsni koncert.

Na koncertu će nastupiti Napretkov trio “Senso”– Glavna podružnica Mostar, Napretkov trio “Scherzo”– Podružnica Široki Brijeg te Napretkovi stipendisti i članovi: Tomislav Perić, bariton, Tomislav Čorić, bas-bariton i Emi Trnka, klavir.

Na programu će biti tradicionalne pučke uskrsne skladbe, ali i skladbe poznatih svjetskih skladatelja.

Napretkov trio “Senso” utemeljila je HKD Napredak Glavna podružnica Mostar u siječnju 2021. g., a trio je već imao brojne zapažene nastupe diljem BiH i Hrvatske. Članice Sensa su u svoje životopise već ugradile veliki broj nastupa, ali i pedagoški rad. Trio čine vrsne glazbenice i članice HKD Napredak, mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić, Marijana Pavlović, glasovir i Elina Gvozdić, violončelo.

Foto: Plakat

Trio „Scherzo“ osnovan je krajem 2022.

Napretkov klavirski trio „Scherzo“ osnovan je krajem 2022. g. na inicijativu članova koji ujedno i čine ovaj Trio, te uz potporu i pod okriljem HKD Napredak, podružnice Široki Brijeg. Trio čine mladi glazbeni umjetnici koji iza sebe imaju impresivne i bogate karijere, veliki broj osvojenih nagrada na domaćim i međunarodnim natjecanjima, te su školovani na ponajboljim visokoobrazovnim glazbenim ustanovama u BiH, ali i inozemstvu, Trio čine: Ante Slišković, violina, Nejla Komar, violončelo i Silvia Vukojević, klavir.

Tomislav Perić, bariton (Stolac, 2001.) Srednju glazbenu školu Ivana pl. Zajca, paralelno sa Gimnazijom u Stocu, završava u Mostaru u klasi prof. Monije Jarak-Mikulić. Akademske 2020./2021. godine započinje studij na Odsjeku za solo pjevanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u klasi prof. Ademe Pljevljak-Krehić. Od zapaženijih nastupa mogu se izdvojiti nastupi na Otvaranju Mostarskog proljeća 2023.g., na Napretkovom svečanom božićnom koncertu u Sarajevu 2020., Božićnom koncertu s Hrvatskom glazbom Mostar, te Korizmenom koncertu u Mostaru. Član je i stipendista je HKD Napredak.

Tomislav Čorić, bas-bariton (Novi Travnik, 2004.). Srednju glazbenu školu Jakova Gotovca završava u Novom Travniku. Akademske 2023./2024. godine započinje studij na Odsjeku za solo pjevanje Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u klasi red. prof. mr. Ademe Pljevljak – Krehić i student je prve godine. Član je HKD Napredak.

Emi Trnka, klavir (Sarajevo, 2002.) Studentica treće godine klasičnog klavira na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi profesorice Azre Medić i ostvarila je izuzetne uspjehe na brojnim internacionalnim i regionalnim natjecanjima, te je osvojila niz prestižnih nagrada. U okviru programa razmjene studenata studirala je i na Princ Claus konzervatoriju u Nizozemskoj. Paralelno s klasičnim klavirom, počinje se razvijati i kao skladateljica instrumentalne klasične i alternativne pop glazbe, postižući značajna priznanja. Članica je i stipendistica HKD Napredak, navodi se u Napretkovom priopćenju.

HKD Napredak stipendirat će 121 studenta: Ukupno izdvojeno 170.000 KM

Autor: FENA
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});