googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Ilustracija: Unsplash

Nećete vjerovat što je kupac pronašao u konzervi graha: Na noge se digla i sanitarna inspekcija

Autor: Dnevno.ba

Jedan kupac u konzervi smeđeg graha pronašao je ono što tamo nikako ne bi trebalo biti, a zbog toga se požalio udruzi za zaštitu potrošača.

“U konzervi smeđeg graha pronašao sam – štakora!”, ustvrdio je kupac. Potrošač ne traži nikakvo obeštećenje, ali sasvim sigurno neće više kupovati grah te tvrtke i tog branda. Potrošač dva dana ne može pojesti ništa od bilo kakve hrane od sjećanja na smrad i doživljenog šoka nakon što je otvorena sporna konzerva, rekli su sa stranice “Halo, inspektore”.

O svemu su izvijestili trgovački lanac, proizvođača i Državni inspektorat. Proizvođač konzerviranog smeđeg graha je talijanska tvrtka, a bio je na polici velikog trgovačkog lanca u Hrvatskoj. O svemu je javnost u utorak izvijestila potrošačka udruga “Halo, inspektore” koja je objavila i fotografije. Sve je to objavljeno na njihovim društvenim mrežama.

Ova objava šokirala je hrvatsku potrošačku javnost, ali i onu u široj regiji kao i u EU. U Hrvatskoj je odmah po dojavi reagirala hrvatska sanitarna inspekcija kao i Konzum. Referirajući se na incident sa dijelom štakora u konzerviranom smeđem grahu Good Food kojeg pod svojom K-plus markom prodaje trgovački lanac Konzum, dobili su odgovor i od njihovih Korporativnih komunikacija.

Ispričavaju se zbog situacije

“Žao nam je zbog situacije koja se dogodila našem kupcu. Nastavno na zaprimljenu reklamaciju kupca, u koordinaciji s proizvođačem i svim nadležnim institucijama, poduzeli smo sve potrebne radnje sukladno internoj proceduri”, poručili su iz Odjela korporativnih komunikacija Konzuma.”Obavijestili smo proizvođača i zatražili očitovanje. Iako u ovom trenutku ne raspolažemo svim potrebnim informacijama, u kontaktu smo s proizvođačem te smo iz predostrožnosti i s ciljem zaštite naših kupaca, na vlastitu inicijativu, navedenu seriju proizvoda povukli iz prodaje”, rekli su iz Konzuma u nastavku.

“Dodatno, proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da je Konzum proveo sve potrebne aktivnosti i provjere”, dodali su iz Konzuma, dok su iz Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata naveli: “Odmah po zaprimanju Vaše predstavke koja se odnosila na prijavu potrošača o kupljenoj konzervi smeđeg graha trgovačkog naziva ‘K plus Garden Good’ neto količine 400g, LOT broja L M261, Najbolje upotrijebiti do: 17.9.2026., proizvođača Fiamma Vesuviana, Italia, koju stavlja na tržište RH Konzum plus d.o.o., a za koju se navodi da su pronađeni dijelovi uginulog glodavca, dana 07.05.2024. godine obavila je inspekcijski nadzor u sjedištu predmetnog trgovačkog društva.

Inspekcijskim je nadzorom utvrđeno da je predmetno trgovačko društvo odmah po zaprimanju prijave potrošača pokrenulo postupak prikupljanja svih podataka o samom proizvodu odnosno prikupljanju podataka o LOT-u i roku trajnosti, te su zatražili od proizvođača iz Italije da dostave očitovanje vezano za predmetnu prijavu. Po zaprimanju točnih podataka o LOT-u i roku trajanja sporne hrane dana 07.05.2024. godine isti je dobrovoljno pokrenuo postupak povlačenja navedenog lota s tržišta Republike Hrvatske.

Unsplash

Vratite proizvod u bilo koju Konzumovu poslovnicu

S obzirom da je proizvođač predmetne hrane u Italiji, Državni inspektorat će u skladu s procedurama prijaviti i dostaviti informacije u EU RASFF sustav (Euroski sustav brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje) o predmetnoj prijavi potrošača i povlačenju spornog lota s tržišta”, rekli su iz Državnog inspektorata RH.

Čak 1400 radnika bi moglo ostati bez posla: Poznata tvrtka zatvara 16 trgovina

Dodalia su kako će u skladu s procedurama prijaviti i dostaviti informacije u EU kako bi daljnje mjere prema proizvođaču provelo nadležno tijelo za sigurnost hrane u Italiji. Ako ste kojim slučajem kupili tu konzervu graha, odmah vratite ga u bilo koju Konzumovu trgovinu gdje će vam se vratiti novac. Može i bez računa, pojašnjavaju iz Sanitane inspekcije.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});