googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Nema više Veleža, nema Starog mosta, srušile ih ustaše, naprijed Herceg-Bosna

Autor: I. Vukšić

MOSTAR - Jučer su hrvatski maturanti u Mostaru s majicama sa likom Ante Pavelića defilirali Bulevarom pjevajući razne fašističke pjesme, a najglasnije su pjevali: "Nema više Veleža, nema Starog mosta, srušile ih ustaše, naprijed Herceg-Bosna"

Maturanti su uz pjevanje fašističkih pjesama pravili nerede, zasipali su kamenicama građane u istočnom dijelu grada. Kasnije su iz obližnjih kafića izašli mladići sa istočne strane i izbila je masovna tuča. Očevidci govore da je među maturantima bio i veliki broj djevojaka koje su se ponašale gore od muškaraca, javlja Saff.ba.

Županijski odbor Foruma mladih SDP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona oglasio se u petak večer priopćenjem za javnost u povodu “nacionalističkih ispada u Mostaru”, nakon obilježavanja mature od strane učenika nekih škola koje izvode nastavu na hrvatskom jeziku.

“Danas smo na radiju trebali čuti imena najuspješnijih učenika u generaciji. Jedan veliki trud je uložen da se postigne hvale vrijedan rezultat. Mnogo učenja i odricanja je danas trebalo nagraditi pažnjom javnosti!

U masi onih koje je nakaradni, nacionalistički i rasistički obrazovni sustav upropastio i učinio potpuno beskorisnim i nekonkurentnim na tržištu rada, danas je trebalo javnosti predstaviti one koji su odbili da budu prosječni i svojim ocjenama najavili dolazak jedne bolje generacije stanovnika ovog poniženog i poraženog grada!

Tužno je da su im taj medijski prostor uzeli vršnjaci koje je obrazovni sustav pretvorio u topovsko meso nacionalističkih politika.

Podsjećanja radi, kako su javiili neki portali, a i brojni svjedoci izvjestili na društvenim mrežama, u petak je tijekom dana na mostarskom Bulevaru – bivšoj liniji razdvajanja – došlo do incidenta kada je grupa učenika pjevala “Nema više Veleža, nema Starog mosta, srušile ih ustaše, naprijed Herceg-Bosna”, a potom su prolaznike s istočne strane Bulevara zasuli kamenicama, nakon čega je intervenisala i mostarska policija.

Odlikašima i drugim učenicima koji su danas slavili kraj jedne divne etape života želimo čestitati na uspjehu i poželjeti im još puno odličnih rezultata!”, priopćio je Županijski odbor Foruma mladih SDP BiH HNŽ.

Autor: I. Vukšić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});