googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

NEVRIJEME U SLAVONIJI: razbijeni auti, polomljena drveća padao led kao kovanica od 5 kuna…

Autor: Večernji list

SUHOPOLJE - Snažna oluja zahvatila je Suhopolje u subotu oko 17 sati, padao je led veličine kovanice od pet kuna. Koliko je jak vjetar puhao, svjedoči i prizor iz Vukovarske ulice gdje je oluja srušila drvo, a ono je palo na kabel od struje.

Kabel je završio na zemlji, i to tako da – potpuno leži na zemlji, prelazi i preko krova automobila te visi preko ograde obližnje obiteljske kuće!   Kako je to izgledalo, zorno svjedoči video koji je na svojoj službenoj Facebook stranici objavila Virovitičko-podravska županija.

– Vlasnik kaže da ima struje – čuje se na videu.

Video pogledajte OVDJE

Neki su dijelovi Virovitičko-podravske županije zbog oluje ipak ostali bez struje, “ali to se rješava”.

Nevrijeme praćeno jakim vjetrom, kišom i ledom zahvatio je tijekom poslijepodneva dio Požeštine.

Najgore je bilo na području grada Pleternice gdje je vjetar nosio krovove i crjepove s kuća koji su oštetili automobile. Vjetar je lomio drveće i elektro kablove. U Svetištu Gospe od Suza razbacao je oltar i stolice s euharistijskog prostora.

– Pogodilo nas je olujno nevrijeme i nanijelo štete na infrastrukturi i objektima. Ima počupanih i srušenih stabala na prometnicima i javnim površinama, u ulici Fra Kaje Adžića isključena je struja zbog pada stabla preko prometnice i oštećenja EE mreže. Nevrijeme je oštetilo krovove na brojnim objektima i sl. Prošla sam teren, ljudi uklanjaju štetu koja im je nastala, a sve naše službe su na terenu – navela na Facebook statusu gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Nevrijeme koje je popodne zahvatilo Slavoniju ostavilo je traga i na poljoprivrednim kulturama te u voćnjacima.

Autor: Večernji list
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});