fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Amer Kajmović/Fena

Nove pohvale Europske komisije: ‘Bosna i Hercegovina je napravila impresivne korake naprijed’

Autor: Dnevno.ba

Europska komisija ponovo se oglasila o Bosni i Hercegovini, podsjetivši da je ovog tjedna preporučeno Europskom vijeću otvaranje pregovora o pristupanju Europskoj uniji.

“Bosna i Hercegovina je napravila impresivne korake naprijed, a pozitivna dinamika na reformskom putu treba se nastaviti”, naveli su iz Europske komisije.

Zaključili su da je budućnost Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji.

Napravljen veliki napredak

Podsjetimo, u ponedjeljak je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen potvrdila pred Europskim parlamentom da će dati zeleno svjetlo našoj zemlji za otvaranje pregovora.
Von der Leyen je kazala kako je BiH u posljednjih godinu dana napravila najveći napredak u prethodnih 10 godina kada je riječ o našem EU putu.

Ona je nabrojala listu stvari koje smo uradili na putu ka EU, među kojima je usvajanje sporazuma s Frontexom, Zakon o sprečavanju sukoba interesa i Zakon o sprečavanju pranja novca i financiranje terorizma.

Upravo zbog tih pozitivnih procesa aktualne vlasti koje je Von der Leyen pozdravila, EU će dati zeleno svjetlo za otvaranje pregovora. No, nije istaknuto hoćemo li odmah nakon donošenja odluke 21. ožujka dobiti i datum Međuvladine konferencije na kojoj bi i zvanično ušli u pregovore.

Zapadni čelnici iz solidarnosti u Kijevu na drugu godišnjicu invazije: ‘Čvrsto stojimo uz Ukrajinu’

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});