googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Ukrajinsko predsjedništvo / Guliver Image

Novi udarac za Ukrajinu! Rusija raspisala tjeralicu za Zelenskim: Evo za što ga terete

Autor: Dnevno.ba

Rusko ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskijem, javlja ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Odgovarajući unos pojavio se u policijskoj bazi podataka. Prema informacijama koje je objavio TASS, Zelenskog se traži zbog kršenja ruskog kaznenog zakona. Točan članak nije objavljen.

Volodimir Zelenski rođen je 25. siječnja 1978. Godine 2019. postao je predsjednik Ukrajine. Sputnik navodi da je raspisana tjeralica i za bivšim ukrajinskim predsjednikom Petrom Porošenkom.

U bazi je navedeno i mjesto rođenja tražene osobe, grad Krivij Rih u Dnjepropetrovskoj oblasti. Objavljena je i fotografija Zelenskog koja je nastala prije rata. Radio Sputnik piše kako je Rusija raspisala tjeralicu i za Valerijom Zalužnim, bivšim vrhovnim zapovjednikom ukrajinskih oružanih snaga.


Foto: Screenshot/Telegram

Raspisali niz tjeralica

Rusi su posljednjih dana raspisali tjeralicu za nizom ukrajinskih političkih aktera: tajnikom Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Aleksandrom Litvinenkom, bivšim ministrom pravosuđa Pavelom Petrenkom, bivšim šefom Službe sigurnosti Valentinom Nalvaičenkom, bivšim ministrom financija Aleksandrom Šlapakom i bivšim šefom Narodne banke Stepanom Kubivim.

Podsjetimo, Međunarodni sud u Haagu izdao je u ožujku prošle godine nalog za uhićenje Vladimira Putina. Haški sud izdao je nalog za uhićenje ruskog predsjednika pod sumnjom da je odgovoran za nezakonite deportacije djece i nezakonito premještanje ljudi s teritorija Ukrajine u Rusku Federaciju.

Ukrajina napala Krim američkim raketama, Zelenski: ‘Vratit ćemo sav teritorij’

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});