Novo suđenje Sanjinu Sefiću počinje 3.srpnja

Autor: Klix.ba

SARAJEVO - Početak ponovljenog suđenja Sanjinu Sefiću koji se tereti za prometnu nesreću u kojoj su stradale studentice Edita Malkoč i Selma Agić, počet će 3. srpnja.

Prvostupanjskom presudom on je osuđen na 14 i po godina zatvora za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nesreće, ali je Vrhovni sud tu presudu poništio i predmet vratio na ponovno suđenje.

Federalno tužiteljstvo zatražilo poništavanje presude zbog povrede postupka kazavši, između ostalog, kako su pogrešno utvrđene činjenicu u pogledu brzine kretanja i mjesta kontakta sa žrtvama.

Sefićev advokat Kerim Čelik žalio se na visinu izrečene kazne kazavši kako je činjenični opis kontradiktoran s izrekom, odnosno da se ovako visoka kazna izdaje za krivično djelo počinjeno s umišljajem, a da je utvrđeno da je Sefić izazvao nesreću iz nehata.

Žalile su se i porodice žrtava zbog toga što su za obeštećenje poslane na parnični postupak. Vrhovni sud je tada djelimično prihvatio žalbe sve tri strane.

Ponovno suđenje počinje 3. srpnja  u 10 sati na Kantonalnom sudu u Sarajevu.

 

Autor: Klix.ba

ZADNJE VIJESTI