fbpx
Foto: Fena

O tvrdnjama da će biti kandidat za člana Predsjedništva oglasio se i Mario Kordić

Autor: Dnevno.ba

Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara kazao je kako natpisi nekih hrvatskih medija koji navode kako ga hrvatski premijer Andrej Plenković vidi kako člana predsjedništva BiH spadaju samo u špekulacije .

”Fino da je to tako. Međutim, izbor hrvatskog člana gore je jasno iskomuniciran da će to biti prijedlog HNS-a, tako da sve ovo spada u špekulacije. Vjerujte mi, nikakvih razgovora na tu temu nije bilo”, kazao je Kordić na pres skonferenciji u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

Hrvatski tjednik Nacional navodi kako se hrvatski premijer nada da bi kandidatura i Kordićeva pobjeda mogle ”otvoriti put ozbiljnijoj i trajnijoj harmonizaciji odnosa” u BiH, a naročito ”proširiti mogućnosti kompromisa Hrvata i Bošnjaka”.

Nacional tvrdi da je je iz dobro obaviještenih izvora bliskih HDZ-u proteklog tjedna doznao da je predsjednik hrvatske vlade i HDZ-a spreman podržati inicijativu da HDZ BiH za člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda kandidira umjerenog političara te stranke mlađe generacije, a ne posljednjeg pripadnika ratne generacije hrvatskih političara u BiH, dugogodišnjeg predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića.

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI