fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Odluka Ustavnog suda RH o udomiteljstvu u istospolne zajednice kao santa leda koji sve ruši pred sobom

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba

ZAGREB - Ustavni sud RH je svojom Odlukom i Rješenjem broj: U-I-144/2019 od 29.sječnja 2020.godine omogućio istospolno orijentiranim osobama koje žive u životnim i neformalnim životnim partnerstvima, pravo na udomljavanje djece, a sve po zahtjevu sedam predlagatelja i jednog podnositelja zahtjeva koji su osporili suglasnost s Ustavom članka 9.točke 3.članka 11.stavka 3.i članka 13.stavka 2.Zakona o udomiteljstvu zbog toga što su iz njihovog sadržaja izostavljene istospolno orijentirane osobe koje žive u životnim i neformalnim životnim partnerstvima.

U obrazloženju odluke Ustavnog suda se navodi da osporene zakonske odredbe iz kojih je izostavljena („prešućena“) određena društvena skupina proizvode generalne diskriminatarne učinke prema istospolno orijentiranim osobama koje žive u životnim i neformalnim životnim partnerstvima, što je ustavnopravno neprihvatljivo. Stoga su sudovi i druga nadležna tijela koja u rješavanju pojedinačnih slučajeva neposredno odlučuju o pravima i obvezama građana dužni tumačiti i primjenjivati zakone u skladu s njihovim smislom i legitimnom svrhom te odluke donositi na temelju Ustava, zakona,međunarodnih ugovora i drugih izvora prava. Isto tako sudovi i druga tijela su dužni osporene zakonske odredbe tumačiti i primjenjivati na način kojim će svim osobama pod jednakim uvjetima omogućiti sudjelovanje u javnoj usluzi udomljavanja,dakle,neovisno o tome živi li potencijalni udomitelj u životnom ili neformalnom životnom partnerstvu (v.točka 29.3.obrazloženja odluke i rješenja).

Ovdje je važno napomenuti kako su Ustavni suci RH odluku donijeli glasujući njih 9 ZA, dok je njih 4 bilo protiv usvojene odluke gdje je njih dvoje dalo izdvojena mišljenja na odluku(suci Miroslav Šumanović i Rajko Mlinarić). Temelj za osporavanje pojedinih odredbi ZoU (Zakona o udomiteljstvu RH), su odredbe Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola koji je usvojen u Saboru RH dana 18.srpnja.2014.godine po kojem osobe istog spola mogu sklapati životno partnerstvo, praktično pod istim i jednakim uvjetima i kao heteroseksualne osobe,te temeljem takvih partnerstava imati prava i obveze kao i osobe u klasičnim kršćanskim brakovima.

Odluka Ustavnog suda je očekivano naišla na osude osoba koje štite kršćanske vrednote hrvatskog naroda dok je burnim pljeskom pozdravljena od lijevih neoliberalnih krugova diljem Hrvatske, te osoba LGBTIQ orijentacije. No, od svega je najvažnije to kako se i jedni i drugi zalažu kako je za djecu koju treba udomiti najvažnije “emotivno okruženje i sigurnost doma“ što je srž udomiteljske skrbi. Zagovaratelji udomljavanja u istospolne zajednice smatraju kako “emotivno okružje i sigurnost doma“ jednako mogu pružiti i osobe bez obitelji odnosno istospolne zajednice.

Vezano za to važno je napomenuti kako emotivno okružje i sigurnost doma mogu pružiti jedino biološki mama i tata. Muško i žensko kakoje to zamišljeno voljom našeg nebeskog Oca. Isto tako voljom našeg nebeskog Oca neka rođena djeca ostanu bez roditeljske skrbi, jer su ostavljena,neka ostanu bez jednog ili oba roditelja jer su im roditelji umrli ili poginuli, neka djeca budu od strane države oduzeta roditeljima koji se ne mogu o njima skrbiti. U svim takvim slučajevima najbolje rješenje za takvu djecu je pružiti im emotivno okružje i sigurnost doma na način kojim će se njima omogućiti prirodni nadomjestak za roditelje koji je najsličniji okružju koju bi im pružili njihovi biološki roditelji. Mama i tata. Muško i žensko. Onako kako je oduvijek bilo i kako će zauvijek biti. A „emotivno okružje i sigurnost doma“ zasigurno djetetu u takvim zajednicama ne mogu pružiti dvije mame ili dvojica tata,pa taman da jedno od njih glumi mamu ili tatu. Osim toga mnoge studije su pokazala kako djeca koja su udomljena u takve zajednice postaju izobličena društvena bića bez emocija svojstvenih djeci odrasloj u heteroseksualnim zajednicama, odnosno brakovima.

No, sotona kao kralj laži i licemjerja uporno traži i pronalazi ljude ispražnjene od svih emocija i obzira koji će slušati njega i provoditi njegove namjere koje je on nazvao Zakonima, a koji zakoni su čista negacija Boga i njegovih zakona. Kada pronađe svoje sluge sotona uz njihovu pomoć usvaja i legalizira protubožje i protuprirodne zakone od kojih su najvažniji Zakon o abortusu, Zakon o istospolnim zajednicama ili životnim partnerstvima, Zakon o udomljavanju djece u takve zajednice,zakon o eutanaziji, zakon o legaliziranju lakih opojnih droga, IK (istanbulska konvencija) kojom se na velika vrata uvodi treći rod X na osobne iskaznice i u društvo, Marakeški sporazum kojim se omogućava sve veći priljev izbjeglica u Bijelu Kršćansku Europu koja je takva oduvijek bila i biti će bez obzira na namjere sotone i njenih sljedbenika.

Kada se k tome pridodaju svi oni organizirani kroz razno-razne nevladine liberalne grupe koje se financiraju sredstvima tajnih svjetskih centara moći, koji imaju sve u rukama,počev od najviših zakonodavnih, izvršnih i sudskih tijela u svim državama svijeta potpuno je jasna i Odluka Ustavnog suda RH kojom se pod krinkom zabrane diskriminacije omogućava udomljavanje djece u istospolne zajednice i to će ubuduće biti obveza svih sudova i svih javnih tijela koji se skrbe o djeci bez roditeljskog nadzora. Odluka Ustavnog suda će imati dalekosežne posljedice na duh Katoličke i domoljubne Hrvatske koja je kao takva ostajala i opstajala stoljećima. I ne samo ta odluka već i mnoge druge odluke tog suda te najvišeg zakonodavnog tijela u Hrvata Sabora RH.

Odluke koje su davno izmaknule kontroli hrvatskog naroda unatoč njihovim inicijativama za osporavanje mnogih od njih. Jer nositelji zakonodavne, izvršne i sudske vlasti u Hrvata imaju sve mehanizme kako bi dopuštenim i nedopuštenimmetodama osporili sve takve inicijative pa taman one bile kroz referendumske inicijative od preko 500 000 potpisa gdje sluge sotone učine kako nije skupljen dovoljan broj validnih potpisa ili kako se takvim referendumima ne može odlučivati o određenim pitanjima itd., itd. A hrvatski narod šuti pritisnut čizmom vrhuški SDP ili HDZ jer su te dvije stranke iste ideološke prirode te i jedni i drugi usvajaju protuustavne, nakaradne i diskriminirajuće zakone prema većinskom domoljubnom i katoličkom puku hrvatskom, čime se uništavaju i temeljne kršćanske vrednote hrvatskog naroda. Vrednote naše Svete Katoličke i Apostolske crkve kao i vrednote Domovinskog rata premda se svi kunu u te vrednote a tamo ih bestijalno gaze.

Kada se Odluci Ustavnog suda pridoda bal vampira u tzv. “EPK“ Rijeci, te inicijativa SDP-a za legaliziranjem abortusa u hrvatskom saboru, sustavno vrijeđanje Nenada Stazića u hrvatskom saboru žrtava križnog puta, vrijeđanje žrtava UDBE u inozemstvu, te vrijeđanje hrvatskih branitelja i 100% RVI od strane istog odista je domoljubna i katolička Hrvatska dotaknula samo dno. Kao da nema nikoga tko im se može suprotstaviti, jer ovi potonji nesmetano hodaju ulicama u svojim skupocijenim odijelima sa svojim pratnjama ili tjelohraniteljima, ulaze u naše crkve u prigodama katoličkih blagdana, usiljeno se cerekaju okruženi svojim istomišljenicima uhljebima i uvlačiguzanima, dok jadni ucviljeni i poniženi hrvatski puk cvili negdje opterećen ovrhama, bolestima, neimaštinom, prijezirom svih i svakoga jer se nije “snašao“ kao drugi.

Uvijek i iznova nakon bilo kakve odluke pogubne za hrvatski narod svane novo jutro u kojem nekada osvane sunce, nekada snijeg, kiša, dok mnogima ne svane nikada. Mnogi se drže one čuvene iz filma „Zameo ih vjetar“ kada glumica Vivien o Leigh izriče onu čuvenu:“Konačno, sutra je novi dan.“ I odista uvijek je sutra novi dan samo dokle? Dokle će hrvatski narod koji još uvijek drži do Boga i njegovih zakona trpjeti Odluke sudaca Ustavnog suca, te izjave Predsjednika tog suda Zvonimira Šeparovića kako Ustavni sud samo vodi računa i zaštiti ustavnih vrednota hrvatskih građana,te zaštiti od svih oblika diskriminacije svih njenih građana? A gdje je diskriminacija ogromnog odnosno najvećeg broja njenih građana koji štite Boga i Njegove zakone koje upravo Šeparović i takvi kao on gaze na svakom koraku, umjesto da se proglase nenadležnim za pitanja o kojima postoje mnogi svjetonazorski prijepori među hrvatskim narodom. I svugdje gdje postoje takvi prijepori treba tom istom narodu pustiti na volju da demokratskim metodama i kroz referendumske inicijative te prijepore voljom većine riješe a tek onda da neki zakon nađe svoju primjenu sukladno Ustavu RH? A oni koji izgube sukladno tim referendumskim inicijativama neka zašute zauvijek jer će se provesti ko bosi po trnju ukoliko nastave isto. Oni i oni koji im drže vjetar u leđa. A vjetar uvijek šalje Bog koji zna kada, zašto i dokle.

Autor: Vlado Marušić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});