googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Odvjetnik Feraget na Sudu “ohladio”, pa “školovao” tužitelja Mladena Vukojičića!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Dana 21. 08. 2019. godine u krivičnom predmetu, broj 65 0 K 665895 18 K nastvaljen je glavni pretres u krivičnom predmetu protiv Josipa Šimića-Đinđića po optužnici Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo broj: T09 0 KT0116640 17 od 17.11.2017. godine, zbog pod tačkom 1 krivično djelo krivotvorenje isprave iz člana 373. stav 2. u vezi sa stavom 1. krivičnog Zakona Federacije BiH, i dr.

Sutkinja Melika Murtezić konstatirala je da je na glavni pretres pristupio tužitelj kantonalnog Tužiteljstva KS Mladen Vukojičić, odvjetnik – branitelj Ifet Feraget, optuženi Josip Šimić i svjedok optužbe Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak.

Kao i obično, odvjetnik Feraget Ifet osnovano je sudu prigovarao na tužiteljska pitanja, a sud je konstatirao, da “osnovano tužioče branitelj prigovara”!

SUDAC: Pozvati ćemo svjedoka Mladena Mišurića Ramljaka. Dobar dan za svjedoka, zamoliti ću vas da stanete kod mikrofona na sredini sudnice.

Prilikom ispitivanja svjedoka optužbe od strane kantonalnog tužitelja Mladena Vukojičića, odvjetnik Ifet Feraget prigovarao je Sudu na način ispitivanja svjedoka, a sutkinja Murtezić samo je mogla konstatirati: “Tužioče, branilac Feraget osnovano prigovara”!

Nakon što je kantonalni tužitelj Mladen Vukojičić ispitao svjedoka optužbe Mladena Mišurića Ramljaka u direktnom ispitivanju, sutkinja Melika Murtezić obratila se odvjetniku Ifetu Feragetu, te ga upitala: “Branioče, imate li vi pitanja”, na što je odvjetnik Feraget kazao: “Imam, časni Sude!

Međutim, u trenutku dok je odvjetnik Ifet Feraget počeo ispitivati svjedoka optužbe Mladena Mišurića Ramljaka unakrsnim – sugestivnim pitanjima, tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo Mladen Vukojičić je u jednome momentu pokazao svu svoju pravnu nekopetentnost, a o njegovom pravnom neznanju suvišno je i govoriti.

U trenutku, dok je odvjetnik Ifet Feraget počeo ispitivanje svjedoka optužbe unakrsnim ispitivanjem na glavnom pretresu, kantonalni tužitelj Mladen Vukojičić počeo je prigovarati Sudu, zbog toga, što odvjetnik Feraget ispituje svjedoka optužbe unakrsnim pitanjima.

Sutkinja Melika Murtezić na tužiteljev prigovor samo je zaokrenula očima i rekla: “Branioče, nastavite s ispitivanjem”, a prigovor tužitelja Vukojičića “ekspresno” odbila. Upravo je zadatak obrane optuženog, da na glavnom pretresu svjedoka optužbe ispituje unakrsnim sugestivnim pitanjima. Odvjetnik Ifet Feraget na ovakav prigovor tužitelja Vukojičića samo je kazao: “Tužioče, ne mogu vjerovati”, aludirajući, kako je moguće, da jedan tužitelj ne zna, da je upravo zadatak obrane, da svjedoka optužbe ispituje unakrsnim pitanjima.

Ova situacija zvuči možda smiješno, ali će prije biti ipak žalosno, jer pokazuje kakvi su pravosudni djelatnici, poput tužitelja Vukojičića, instalirani u pravosudne strukture: ogromna doza pravnoga neznanja, fleksibilnosti i pravne nekopetentnosti na velikom je zavidnom nivou, a dogodilo se to upravo prilikom održavanja glavnog pretresa za dan 21. 08. 2019. godine.

Pravno neznanje tužitelja Mladena Vukojičića nije se ispoljilo samo u prethodno gore opisanoj situaciji, ono je čak otišlo mnogo dalje, pa je svjedoka optužbe Mladena Mišurića Ramljaka u tijeku direktnog ispitivanja tužitelj počeo ispitivati unakrsnim sugestivnim pitanjima, što je nedozvoljeno. Kao i obično, odvjetnik Feraget na ovakvo ispitivanje od strane tužitelja Vukojičića uložio je prigovor sudu ističući: “Prigovor časni Sude, sugestivno pitanje, nedozvoljeno u direktnom ispitivanju”, na što je sutkinja Melika Murtezić samo po koji put konstatira: “Tužioče, osnovano branilac prigovara”!

Svjedok optužbe Mladen Mišurić Ramljak odgovarajući na pitanja odvjetnika Ifeta Ferageta je kazao, da ga Josip Šimić ni na koji način nije održao u zabludi prilikom odobravanja novčanih sredstava u vidu socijalne pomoći u iznosu od 300,00 KM za putovanje u Italiju, da takvih zahtjeva godišnje bude preko 500, da općina uvijek za takve slučajeve izađe u susret, te da nije tražio nikakv dokaz o utrošku sredstava, niti ga je to interesiralo, svjedok Mladen Mišurić Ramljak je dalje izjavio odgovarajući na pitanja odvjetnika Ferageta, da mu se Josip Šimić nakon proteka određenog vremena od odobravanja sredstava lijepo zahvalio, te mu kupio prigodan poklon u znak zahvale za odobrena sredstva, dok Tužiteljstvo KS tvrdi, da je Josip Šimić svojim radnjama doveo u zabludu načelnika općine Kiseljak, pa mu je odobrio 300,00 KM. Na ovaj način, svjedočenjem Mladena Mišurića Ramljaka pala je još jedna točka optužbe.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});