googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OGLASILA SE AMBASADA RUSIJE: Očito je da jedan narod u BiH ne želi u NATO, mi se ne miješamo

Autor: Klix.ba

SARAJEVO - Ambasada Rusije u BiH navodi da se Rusija nikada nije miješala u unutrašnje stvari BiH, istaknuto je u saopćenju ove ambasade, a povodom, kako kažu, nastavka tumačenja stava Rusije u vezi sa euroatlantskim integracijama BiH.

U priopćenju se naglašava da se Rusija nikada nije miješala, niti je imala i nema takve namjere.

“Istovremeno, sa žaljenjem bilježimo konstantne pokušaje uvlačenja naroda BiH u orbitu vojno-političke sjevernoatlantske alijanse. Željeli bismo skrenuti pažnju na činjenicu da svi koji su upoznati sa realnom situacijom u suvremenoj BiH mogu vidjeti da nema ni znakova konsenzusa u lokalnom društvu u pogledu članstva u NATO-u. Očito je da se jedan od konstitutivna naroda države protivi članstvu u ovom vojnom bloku, nije zaboravio malignu ulogu koju je Alijansa odigrala tokom sukoba u BiH i na Kosovu 1995. i 1999. godine, protivi se integraciji u NATO, što je, sa tačke gledišta logike i zdravog razuma sasvim razumljivo”, navodi se u saopćenju.

Navode i da su sigurni da vještačko uvlačenje BiH u evroatlantsku orbitu potkopava unutrašnju političku stabilnost, stvara nove podjele, te je u suprotnosti sa logikom Dejtonskog mirovnog sporazuma, u kojem je predviđeno donošenje vitalnih odluka isključivo na temelju konsenzusa između tri konstitutivna naroda.

 

Autor: Klix.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});