fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Facebook

Oglasio se Putin, bocnuo SAD: ‘To što se događa tamo je katastrofa, cijeli svijet im se smije’

Autor: Dnevno.ba/Hina

Ruski predsjednik Vladimir Putin za svoju “pobjedu na izborima” je rekao kako je ona pokazala da je Moskva bila u pravu što se suprotstavila Zapadu i poslala svoje trupe u Ukrajinu. Putin je “osvojio” rekordnih 88 posto glasova na nedjeljnim “predsjedničkim izborima” u Rusiji, pokazale su izlazne ankete i prvi službeni rezultati, čime je učvrstio svoju vlast, iako su tisuće protivnika organizirale simbolične podnevne prosvjede na biračkim mjestima.

Putin je pristašama u pobjedničkom govoru u Moskvi rekao da će dati prioritet rješavanju zadataka povezanih s onim što je nazvao ruskom “specijalnom vojnom operacijom” u Ukrajini i da će ojačati rusku vojsku.

“Pred nama je puno zadataka. Ali kada smo konsolidirani, bez obzira na to tko nas želi zastrašiti, potisnuti – nitko nikada nije uspio u povijesti, nije uspio sada, neće uspjeti ni u budućnosti”, rekao je Putin.

Pristaše su mu skandirale “Putin, Putin, Putin” kada se pojavio na pozornici i “Rusija, Rusija, Rusija” nakon što je održao pozdravni govor.

Screenshot: Facebook

“Izbori su bili demokratski”

Potaknuti oporbenim čelnikom Aleksejem Navalnim, koji je prošlog mjeseca umro u arktičkom zatvoru, tisuće protivnika prosvjedovalo je jučer u podne protiv Putina na biračkim mjestima u Rusiji i inozemstvu. Putin je novinarima rekao kako smatra da su ruski izbori demokratski i da prosvjed protiv njega inspiriran Navalnim nije imao nikakvog utjecaja na ishod izbora.

Kazao je kako je smrt Navalnog bila “tužan događaj” i potvrdio da je bio spreman obaviti razmjenu zatvorenika u koju je bio uključen i oporbeni političar. Na pitanje američke TV mreže NBC je li njegov reizbor bio demokratski, Putin je kritizirao američki politički i pravosudni sustav.

Opis fotografije nije dostupan.
Foto: Facebook

“Cijeli svijet se smije onom što se događa u Americi”

“Cijeli svijet se smije onome što se događa (u Sjedinjenim Državama)”, rekao je te dodao, “ovo je samo katastrofa, a ne demokracija”.

“…Je li demokratski koristiti administrativne resurse za napad na jednog od kandidata za predsjednika Sjedinjenih Država, koristeći između ostalog i pravosuđe?” upitao je, očito misleći na četiri kaznena postupka protiv republikanskog kandidata Donalda Trumpa.

Ruski “izbori” održani su nešto više od dvije godine otkako je Putin pokrenuo najsmrtonosniji europski sukob od Drugog svjetskog rata naredivši invaziju na Ukrajinu.

Opis fotografije nije dostupan.
Foto: Facebook

“Izbori” koje je obilježio rat

Rat je obilježio trodnevne “izbore”: Ukrajina je u više navrata napadala rafinerije nafte u Rusiji, granatirala ruske regije i pokušavala probiti ruske granice posredničkim snagama – potez koji je Putin rekao da neće ostati nekažnjen.

Dok Putinov reizbor nije dvojben s obzirom na njegovu kontrolu nad Rusijom i nepostojanje bilo kakvih pravih izazivača, bivši KGB-ov špijun želio je pokazati da ima ogromnu potporu Rusa. Nekoliko sati prije zatvaranja birališta, odaziv u cijeloj zemlji premašio je razinu iz 2018. od 67.5 posto.

Nije bilo neovisnih podataka o tome koliko je od 114 milijuna ruskih birača sudjelovalo u oporbenim prosvjedima, usred iznimno strogih mjera osiguranja u koje su uključeni deseci tisuća policajaca i sigurnosnih službenika.

Bidenova sposobnost pod povećalom, panika među demokratima

Autor: Dnevno.ba/Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});