googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OPĆA JE PANIKA ZBOG ŠKORE: Kasno Marko u HDZ stiže…

Autor: Ivan Ugrin / Slobodna Dalmacija

SPLIT - Ako je vjerovati napisima u medijima o tome kako se u pregovorima oko mogućeg nastupa Marka Perkovića Thompsona na Rivi u Splitu uoči obljetnice "Oluje", u nedjelju 4. kolovoza, "jako angažirao" splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, onda je očigledno kako je u ovom Plenkovićevu HDZ-u vrag odnio šalu.

Naime, samo prije godinu dana Thompson je bio nepoželjan za nastup na dočeku hrvatskih nogometnih reprezentativaca na istoj toj Rivi, gdje je poznati pjevač trebao biti glavna zvijezda.

No, prema izvorima iz redova organizatora splitskog skupa u čast Hajdukovih srebrnih “vatrenih”, upravo se Opara zauzeo protiv Thompsonova nastupa.

Kad se zna da je koji dan prije toga iz Banskih dvora poduzimano sve kako pjevač ponajuspješnijih domoljubnih pjesama ne bi nastupio na zagrebačkom Jelačić placu na spektakularnom dočeku “vatrenih”, gdje su ga kao svoga specijalnog gosta doveli sami nogometaši i izbornik Zlatko Dalić, a na kraju su mu redatelj Krešo Dolenčić i ekipa isključili mikrofon, onda je jasno da Andrej Plenković očajnički pokušava rekonstruirati sliku svoga HDZ-a prije unutarstranačkih izbora u proljeće iduće godine.

Međutim, čini se kako je Plenki zakasnio, i kako Marko kasno u HDZ stiže. Da je tome tako, treba se prisjetiti kako je ne baš davno, na središnjem skupu za europske izbore održanom 18. svibnja u Ciboni u Zagrebu, na kojem se nazočnima obratila i njemačka kancelarka Angela Merkel, s razglasa prašila i Thompsonova “Lijepa li si…”.

Pa ipak, to Plenkoviću nije pomoglo da izbjegne povijesno rekordno loš rezultat za HDZ na izborima, sa svega 22,72 posto glasova i sa samo četiri mandata, koliko je osvojio i SDP, koji već godinama posrće zbog unutarstranačkih sukoba.

Onoliko koliko je HDZ dobio na izborima za EU parlament, toliko mu otprilike pripada i po posljednjim anketama, i onda ne treba čuditi što je Thompsona puštala i predsjednica Grabar-Kitarović, odnosno njegovu pjesmu “Dolazak Hrvata”, na proslavi Dana državnosti na Pantovčaku, i što se njezin bivši savjetnik Opara upro kako bi Thompson nastupio na splitskoj Rivi uoči “Oluje” – i oprao se od prošlogodišnjeg Hladnog piva – a Kolinda bi se, tobože slučajno, našla među gledateljima.

Po onoj narodnoj vuk dlaku mijenja, ali ćud nikako, mislim da je svima jasno kako uvlačenje Thompsona u ovu političko-glazbenu bitku – jer je, ne zaboravimo, njegov kum Miroslav Škoro odavno obznanio predsjedničku kandidaturu – proziran potez kojim Plenković s Kolindom iznenada zaokreće udesno, i ovisi o njezinu rezultatu na predsjedničkim izborima.

A što je još gore za njega, dogodine neće biti jedini kandidat za predsjednika HDZ-a, pa kome obojci, kome opanci.

Autor: Ivan Ugrin / Slobodna Dalmacija
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});