fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Osumnjičeni Vahidin Šahinpašić zvao Tužilaštvo BiH, da se „dogovore“. Njegove želje nisu ispunjene!

Autor: dnevno.ba

Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv načelnika Kriminalističko–istražnog odjeljenja Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Vahidina Šahinpašića, potvrđeno je Srni u ovoj pravosudnoj instituciji, a o čemu je portal Dnevno.ba prije pisao.

U Tužilaštvu BiH donesena je naredba o sprovođenju istrage protiv jednog službenika SIPA-e za kojeg se interesujete u upitu. O navedenom će biti informisano rukovodstvo ove policijske agencije, kao i nadležne institucije – izjavio je Srni portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić.

Tužilaštvo BiH donijelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Šahinpašića zbog sumnje da je u krivičnopravnim radnjama ostvario i počinio “obilježja više koruptivnih krivičnih djela” – pisao je portal Dnevno.ba.

Istraga protiv Vahidina Šahinpašića spada u kategoriju ozbiljnih krivičnih istraga u Tužilaštvu BiH iz oblasti koruptivnih krivičnih djela, što je naravno za svaku pohvalu. Mnoge policijske agencije u pojedinci unutar tih agencija nisu favorizirale dolazak Gordane Tadić na poziciju Glavnog tužioca BiH. Njihov favorit za poziciju Glavnog tužioca BiH bila je Dalida Burzić, kompromitivana, zbog predmeta „Dženan Memić“, koji su nastojali da istu instaliraju na tu poziciju kako bi stornirala istrage protiv istih. Međutim, plan nije uspio.

Vahidin Šahinpašić, kao neostvareni Direktor SIPA-e, pokušat će uticati na istragu Tužilaštva BiH, koristeći svoj utjecaj i položaj, ali i poznanstva. Međutim, polazeći od činjenice, da glavna tužiteljica Gordana Tadić i njezini suradnici nisu skloni kalkuliranjima, za Šahinpašića će ovo biti teško.

No, kako saznajemo u SIPA-i je posljednjih dana zavladala panika. Ali čega se plaše, ako su čisti? Fizičar Isaac Newton je kazao, da je „nemoguće nešto nekome dokazati čega nije bilo“! Vahidin Šahinpašić za sebe prepadnut pokušavao je od petka da stupi u kontakt sa ovlaštenim službenim licima Tužilaštva Bosne i Hercegovine, da se „dogovore“. Međutim, njegove želje nisu ispunjene. Ali čemu „prpa“ kod Vahidina Šahinpašića, ako smatra da nema oraha u džepu.

Kako je za portal Dnevno potvrdio Josip Šimić-Đinđić – on je kaže, zbog navedenog obavijestio: VISOKOG PREDSTAVNIKA OHR-a u BIH, dr. VALENTINA INZKA;                  DELEGACIJU EU u BiH; VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE BiH – PREDSJEDNIK VIJEĆA I ČLANOVE VIJEĆA; SUD BOSNE I HERCEGOVINE – PREDSJEDNIK SUDA; TUŽILAŠTVO BOSNE I HERCEGOVINE – GLAVNU TUŽITELJIC; DIREKTORA DRŽAVNE AGENCIJE ZA ISTRAGE I ZAŠTITU – DARKA ĆULUMA; KANTONALNO TUŽILAŠTVO SARAJEVO – GLAVNU TUŽITELJICU; FEDERALNU UPRAVU POLICIJE F BiH – DIREKTOR; AMERIČKA AMBASADA U BiH – AMBASADORU;  ADVOKAT IFET FERAGET IZ SARAJEVA; FEDERALNO TUŽILAŠTVO FEDERACIJE BIH – GLAVNI TUŽILAC; MUP KANTONA SARAJEVO – KOMESAR; OSCE U BOSNI I HERCEGOVINI; TUŽILAŠTVO KANTONA TUZLA – GLAVNI TUŽILAC; TUŽILAŠTVO SBK – GLAVNI TUŽILAC;  REPUBLIČKO TUŽILAŠTVO RS-a;  MINISTARSTVO SIGURNOSTI BIH – MINISTAR; MINISTARSTVO PRAVDE BiH;  POLICIJA REPUBLIKE SRPSKE; OPĆINSKI SUD SARAJEVO – PREDSJEDNICA SUDA;  ANDREJA ŠPORER – OHR; SUDIJA RUŽICA JUKIĆ; KANTONALNI SUD SARAJEVO – PREDSJEDNIK SUDA; VRHOVNI SUD F BiH – PREDSJEDNICA SUDA; USTAVNI SUD BiH – PREDSJEDNIK SUDA; DIREKTOR DIREKCIJE ZA KOORDINACIJU POLICIJSKIH TIJELA – DIREKTOR!

Šimić smatra, da je nedopustivo bilo čije uplitanje u istragu, te da trebamo pustiti institucije da rade svoj posao – stoji u dopisu!

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});