OSVETA: Nakon što je rekla, da Tegeltija nema više povjerenje Vijeća, provaljeno u stan Monike Mijić!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

Čujem, da je Milan Tegeltija angažirao nekog svog vještaka iz Banja Luke, da mu vještači snimak razgovora između njega i Milijane Buhe. Vještak bi trebao „utvrditi“, da je audio snimak „montiran“. Znate, kod nas u BiH postoji jedna izreka, a kad su u pitanju naši korumpirani vještaci: „Koliko para, toliko i muzike“! 

Prema nezvaničnim informacijama, provala i krađa se dovode u vezu sa određenim paravobavještajnim djelovanjem nepoznatih osoba.

Naime, podsjećanja radi, na sjednici VSTV-a BiH održanoj dana 03. 12. 2020. godine, Članica VSTV-a Monika Mijić je podsjetila da Vijeće nije u situaciji da utvrđuje autentičnost snimka, ali da je sasvim jasno da se “lavina zakotrljala i poklopila Vijeće”. „Ono što mene posebno zabrinjava su dvije stvari. Prva su izjave naših glavnih međunarodnih partnera, EU-a, Ambasade SAD-a i OHR-a. To su institucije sa kojima ovo Vijeće usko sarađuje na svim ovim reformama koje radimo. Ja se bojim da je iz tih stavova sasvim jasno da je naš predsjednik izgubio povjerenje i oni su iskazali želju da VSTV mora imati novog predsjednika“ – izjavila je Mijić.

Ni 24 časa nisu prošla, odmazda je krenula. Nije jasno ko stoji iza ovoga, a što istraga treba da utvrdi, ali je jasno, da su zastrašivanja članova VSTV-a BIH krenula, kako bi povukli svoje mišljenje o Milanu Tegeltiji!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

ZADNJE VIJESTI