fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

OVO JE NEŠTO NOVO Komšić slovenski “non-paper” proglasio antiislamskim i antisemitskim!

Autor:

Izgleda da su ti “europski prijatelji” vrlo brzo zaboravili povijesna iskustva i Hitlera“, kazao je Komšić

Na objavu slovenskog portala Necenzirirano.si o sadržaju slovenskog non-papera među prvima je reagirao drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, izabran bošnjačkim glasovima na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željko Komšić. On je rekao da koliko vidi, po tom dokumentu – Bosna i Hercegovina ne bi ostala.

Prema tom dokumentu, na dijelu teritorija BiH stvorila bi se bošnjačka država, veći dio RS pripojio bi se Srbiji, a većinski hrvatske županije Hrvatskoj. Kako navodi isti izvor, radi se o neslužbenom diplomatskom dokumentu namijenjenom komuniciranju različitih stavova i inicijativa bez službenog karaktera, on nema ni glavu ni potpis.

“Ne bi ostala BiH po tom papiru, koliko ja vidim. Oni tu nude sasvim neku varijantu koja je nama bila ponuđena čak i prije nego je rat počeo, a i u ratu je nuđena. Dakle, male državice bošnjačke – ili kako to kažu muslimanske. Taj papir, da politika, sve to što rađa te ideje je na vlasti u pojedinim europskim zemljama, i u dubini duše je motivirana antiislamizmom i antisemitizmom i to je pravo zlo o kojem trebamo pričati. Međutim, kako to kod nas ide, ove stvari nisu nove, pojavljivale su se i ranije, i sad kad je to buknulo u punom svjetlu, obasjano svjetlima medijima, vjerujem da se mnogi pitaju što je ovo. To liči na to da ne treba vam slon upasti u oko da vidite da slon ide na vas. Nisu stvari iznenada i Bog zna što će sve izaći u narednim danima vezano za ovu priču“, kazao je Komšić.

Kazao je i da je to opasno, odnosno kako je naveo, taj “ekstremni fašizam koji je i nacionalizam” i koji je preuzeo vlast u pojedinim europskim zemljama.

“Naravno da je opasniji nego što je bio prije nego se dokopao svih instrumenata vlasti. Više ne možemo govoriti o umjerenoj kršćanskoj desnici, sad se suočavamo s nečim što strašno podsjeća na ono razdoblje Drugog svjetskog rata i događa se pod krovom te europske kuće. Izgleda da su ti “europski prijatelji” vrlo brzo zaboravili povijesna iskustva i Hitlera“, kazao je Komšić, kako prenosi N1.

Naveo je i da država lobira po tom pitanju i da je taj non-paper ako ništa, kako je rekao, napravio uzbunu o tome što se sve događa.

“Da okarakteriziram malo i hrvatski non-paper u tom kontekstu. Nije grub kao ovaj, ali u suštini traži jednu vrstu podjele BiH zasnovane na etničkoj osnovi. Meni nije problem da kažem ali kad kažete takve stvari onda vas proglase huškačem, mnogi se nađu uvrijeđenim, imaju suradnike i u Sarajevu među ljudima za koje ne biste na prvi pogled rekli da mogu to raditi. Zašto to rade je posebna priča”, kazao je Komšić.

Autor:
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});