fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PISMA ČITATELJA: Harač Moje banke!?

Autor: dnevno.ba

ZENICA- Već duže se kroz medije vuče trakavica oko „švicarca“ u kome su dobrano involvirane strane banke. Ali i da sve što se prodaje pod domaće, ne mora biti i dobro, pokazuje slijedeći primjer, kako i domaće banke znaju zavući ruku do lakta u osiromašen džep radnika za rubriku je „vjerovali ili ne“.

Moja banka – Sarajevo, poslovnica Zenica, kako joj stoji u nazivu, svojim klijentima naplaćuje članarinu 5 BAM, te naknadu za reizdavanje kartice 10 BAM. Kada se jedan od klijenata obratio službenici na šalteru banke, ista mu je, ne baš ljubazno, objasnila da je članarina, u stvari naknada za korištenje bankomata.

Klijent u čudu napusti banku i raspita se u drugim bankama, kojih pored apoteka i kladionica ima u svakoj zgradi. Sazna da se takva usluga nigdje ne naplaćuje ni pod kojom stavkom. Znači niti članarina niti naknada za korištenje bankomata. Nazovite to članarina, naknada ili harač svejedno, to je samo jedno – pljačka građana.

Čak mu u dvije strane banke rekoše da ne naplaćuju ni izdavanje nove kartice.

Ogorčenju nije bilo kraja. Hem domaća, hem te potkrada, kao da je s kraja svijeta. U poduzeću gdje isti radi, uposleno je oko tisuću radnika. Zamislite samo koliki je to iznos samo po ovom ugovoru banke i poduzeća.

Lijepo bi bilo da spomenuta banka uskoro promijeni ime u tuđa. Nekako je stvarno. Sa ovakvim načinom poslovanja, zvuči sramotno!

P.s. Tekst koji ste pročitali je pismo našeg stalnog čitatelja iz Zenice (podaci poznati uredništvu), a ovom prilikom pozivamo i ostale čitatelje da se slobodno jave ([email protected]) sa svojim pričama, a posebno drago će nam biti objaviti one koje se odnose na rad banaka u Bosni i Hercegovini i zemljama okruženja.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});