googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PISMA ČITATELJA: Rade li Sandžaklije ciljano na razjedinjenju Hrvata s Bošnjacima!?

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Posljednjih godina u Bosni i Hercegovini određeni politički centri moći kontinuirano, a očigledno po zadatku (tko zna, možda je i sama UDBA još uvijek toliko jaka!?) čine sve što je u njihovoj moći kako bi došlo do što većeg razjedinjenja između bošnjačkog i hrvatskog naroda, a predvodnici svega toga su Bošnjaci iz Sandžaka, među kojima neki, poput novinara Senada Hadžifejzovića, dosta dobro kotiraju među domaćim Bošnjacima, ali kada se bolje proanalizira ono što oni zapravo propagiraju nije ništa drugo nego ciljano udaljavanje dvaju prijateljskih naroda - hrvatskog i bošnjačkog, na ovim njihovim stoljetnim prostorima gdje su se kroz povijest toliko puta nalazili na istoj strani, te zajednički borili protiv istoga neprijatelja, a kao što je bilo i na početku zadnjega rata, dok opet UDBA nije umiješala svoje prste.

Danas je Senad Hadžifejzović glasnogovornik bošnjačkog Sarajeva, jer kako jača koja krizna situacija na ovdašnjem političkom polju gotovo uvijek izravnog krivca pronalazi u hrvatskim političkim predstavnicima, bilo da je riječ o hrvatskim političkim kadrovima u BiH, bilo o onima iz Zagreba, ali po nekom nepisanom pravilu “oni su nam uvijek najkrivlji”!

Prisjetimo se kako je i dr. Muhamed Filipović, možda baš i politički mentor Senada Hadžifejzovića, jasno predviđao novu Jugoslaviju, po mjeri srpskog i bošnjačkog naroda, a Hrvatima je tim pregovorima predviđena kulturna autonomija, što je bio i povod dolaska srpsko-crnogorskih rezervista iz Srbije i Crne Gore, na poziv SDS-a, u dolinu Neretve, 18. rujna 1991., kao vojno sredstvo za pravljenje hrvatske kulturne autonomije.

Pokoljem nevinog stanovništva u mjestu Ravno, prvim ratnim zločinom „Historijskog sporazuma“, na čiji spomen nam još uvijek odjekuju riječi tadašnjeg predsjednika Predsjedništva BiH, Alije Izetbegovića, kako „to nije njegov rat“, već je tada bilo sasvim jasno kako prostori u BiH gdje u većini žive Bošnjaci neće ni na koji način ometati da se iz Bosne i Hercegovine vrši agresija na Republiku Hrvatsku, od strane SDS-ovih dobrovoljaca i JNA.

Dok su Vukovar, Dubrovnik, Škabrnja, Mostar i sl., doživljavali svoje najteže trenutke u povijesti, tzv. „Yutel“ sa sjedištem u Sarajevu, koji je uređivao Senad Hadžifejzović, je govorio o AVNOJ-u i bratstvu i jedinstvu naših naroda i narodnosti. Srpska demokratska stranka Bosne i Hercegovine nikada ne može zaboraviti Hrvatskoj demokratskoj zajednici i Hrvatskom vijeću obrane što su spriječili stvaranje Velike Srbije, izlazak na srpsko more, ali nam je vrlo zanimljivo zašto Senad Hadžifejzović iznova upada u istu jamu.

Kada malo bolje izanaliziramo Bošnjake koji su podrijetlom iz Srbije i Crne Gore, tj. iz Sandžaka, kao što su dr. Ejub Ganić (koji se na izborima 1991. god izjašnjavao kao Jugoslaven), Sefer Halilović (koji je bio načelnik Štaba Armije BiH, i koji je jedan od najodgovornijih za sukobe HVO-a i Armije BiH), Selmo Cikotić (koji je bio na posebnom zadatku u Bugojnu 1993. godine), Arif Pašalić (u Mostaru), Zulfikar Ališpago-Zuka (u Konjicu), Ramiz Delalić-Ćelo (u Grabovici), Vehbija Karić (Igman) i danas opet Senad Hadžifejzović, ne možemo se oteti dojmu kako njihov utjecaj stalno slabi povijesne veze između hrvatskog i bošnjačkog naroda, koji su stvarne žrtve srbočetničke vojne agresije, a uvijek iznova pokušava približiti interese srpskog naroda i Bošnjaka iz Sandžaka koji žive u Bosni Hercegovini.

Hrvatski narod je povijesno najstariji narod u Bosni i Hercegovini, jednakopravan, suveren i konstitutivan narod u Bosni Hercegovini, ima svoje prostore, koje su dobrim dijelom obranili HVO, HOS, pa i HV i zato gospoda iz Sandžaka džaba “kreče”, jer autohtoni Bošnjaci najbolje znaju koliko su Hrvati, i ovi domaći, kao i oni sa drugu stranu granice, njihovi istinski prijatelji, te kako su te veze neraskidive usprkos svim tim udbaškim podmetanjima, odnosno pokušajima stvaranja netrpeljivosti i mržnje. Dogodilo se puno lošega u zadnjem ratu i Hrvatima i Bošnjacima, ali ako budu dovoljno pametni itekako su u stanju spoznati stvarne kreatore formiranja jedne tako loše slike, te zajednički nastaviti graditi budućnost Bosne i Hercegovine zbog svih onih naših naraštaja koji dolaze i koji trebaju tu ostajati, a nikako da imamo scene gdje masovno u tuđe zemlje odlaze.

Čitatelj portala Dnevno.ba iz Viteza (podaci poznati uredništvu portala)

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});