googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Plenković predao potpise Milanoviću, susret protekao nervozno i pod pritiskom: ‘Ipak ste tu’

Autor: Dnevno.ba

Tehnički premijer Andrej Plenković u petak je nešto iza 10 sati na Pantovčak donio 78 potpisa zastupnika Hrvatskog sabora predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću koji mu je potom dao mandat za sastavljanje nove vlade.

Najveća drama s novinarima odvijala se u četvrtak kada je Ured predsjednika objavio kako mediji nisu predviđeni na sastanku Plenkovića i Milanovića. No, ubrzo su promijenili odluku pa su poslali drugi poziv u kojem su ispravili navode i pozvali novinare na Pantovčak.

U drugom dopisu poslali su i upute za dolazak. Plenković je s potpisima stigao na Pantovčak nešto iza 10 sati. Na pitanje novinarke je li sastavio Vladu, samo se nasmijao.

“Dobro, jutro! Ipak ste tu, to je dobro za demokraciju”, rekao je novinarima Andrej Plenković prilikom dolaska i tako bocnuo Milanovića zbog odluke, koju je, čini se, nakon reakcija ipak promijenio.


Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Bez riječi napustio Ured

Na kraju sastanka bez riječi je napustio ured Zorana Milanovića, a na pitanje novinara je li dobio novi mandat, okrenuo se njegov glasnogovornik Marko Milić i potvrdio da je sve riješeno.


Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Kamere nisu uhvatile trenutak prvog susreta premijera i predsjednika pa nije poznato jesu li se rukovali. Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je samo kratko rekao: “Evo, radi klima”.

Politico se raspisao o Hrvatskoj: Domovinski pokret nazvali radikalno desnom strankom

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});