Pročitali smo priopćenje Sindikata “Igmana” iz Konjica i zaključili – Samo konji mogu ovakvo nešto napisati!

Autor: Dnevno.ba

KONJIC - "Naše poduzeće PD Igman ovih se dana našlo u vrhu interesiranja javnosti zbog 70. godišnjice našeg uspješnog poslovanja i pojave koronavirusa", priopćeno je iz Sindikalne podružnice "Igman" Konjic.

Kako navode, Igman se godinama gradio, izgradio te stvorio ovakav Konjic, koji je po mnogo čemu uzor drugim gradovima.

“Zato Konjic je “Igman”, a “Igman” je nerazdvojni dio Konjica”.

“Igman” je obilježavao značajan jubilej i tim povodom održavao radne skupove koji su trajali danima. Sve smo to mirno, svečano i dostojanstveno obilježavali svi zajedno, uživajući u rezultatima poslovnog uspjeha.

“Došli su nam i prijatelji da podijele radost s domaćinima. Nažalost, poslije se ispostavilo, da je opaki virus stigao i do nas, da je jedan od gostiju bio zaražen virusom, ali i da je vrlo savjesno nakon saznanja postupio i obavijestio nadležne”.

“Svakom od nas se ovo moglo dogoditi i svi bismo postupili na ovakav način, odgovorno i savjesno”, navode u priopćenju.

Sindikalna organizacija ističe da “biti radnik ‘Igmana’ čini ih zadovoljnim i ponosnim i zbog toga poručuju, da nikome ne treba negativna retorika te odbacuju sve, kako oni smatraju “neopravdane kritike”.

“Poruke podrške koje ovih dana dobiva naš “Igman” od građana cijelog svijeta su posebno dirljive, jer nam poručuju da se držimo zajedno i dokažemo jedinstvo kakvi su Konjic i Konjičani oduvijek i bili. Takvi ćemo i ostati.

Pozivamo naše uposlenike i građane Konjica da budu disciplinirani i poštuju sve naredbe nadležnih organa, kako bi svi zajedno izašli zdraviji, jači i spremniji za nove poslovne i životne uspjehe.

Našem direktoru, Đahidu Muratbegoviću, kao i svim oboljelim građanima u Konjicu i šire želimo brz i uspješan oporavak. Svima onima koji danima daju pozitivan doprinos zajednici od srca zahvaljujemo te se iskreno nadamo što bržem završetku ove situacije koja je zadesila cijeli svijet i naš grad Konjic”, kaže se u priopćenju kojeg potpisuje Sejo Bubalo, predsjednik Sindikalne podružnice PD “Igman” Konjic.

Mi na kraju samo možemo zaključiti: Sačuvaj nas Bože ovakvih.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI