googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Prof. dr. Ramo Atajić zakonski zatupnik Josipa Šimića u parničnoj pravnoj stvari tužit će Dragana Mektića!

Autor: Josip Šimić

SARAJEVO - Josip Šimić potpisao je punomoć dr. Rami Atajiću, odvjetniku iz Sarajeva za zastupanje u parničnoj pravnoj stvari po tužbi o zakonu o Obligacijskim odnosima protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića!

Podsjećanja radi, dana 23. 08. 2017. godine, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić sazvao je medijsku konferenciju za novinare u Vijeću ministara BiH u Sarajevu, te je svoju osobnu netrpeljivost prema Josipu Šimiću iskazao predstavljajući ga lažno, kao „duševnog bolesnika, koji je boravio na Psihijatrijskoj klinici KCUS-a, koji navodno ima nešto s Gordanom Tadić, kako on navodno radi po nečijim uputama i naredbama, te kako je navodno opasan po okolinu“, što apsolutno ne odgovara istini.

U najvećem dijelu, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je na svojoj press konferenciji održanoj dana 23. 08. 2017. godine pričao o Josipu Šimiću i o njegovim navodnim psihijatrijskim problemima, te kako on „kao psihijatrijski pacijent predstavlja opasnost po okolinu“, što nije točno!

Ministar Dragan Mektić je svim medijima tada pokazao psihijatrijski nalaz / otpusno pismo s Psihijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Ovakvim ponašanjem, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić i dr., čije su nadležnosti jasno izdefinirane zakonom, a koje ne podrazumijevaju, njegov lični obračun sa novinarima, koji objektivno informiraju javnost, prijavljeni Mektić Dragan i drugi, su nesumnjivo počinili krivično djelo „Organizovani kriminal“ iz člana 250. KZ BiH!

Našao se na udaru Dragana Mektića zbog javnih članaka o Dalidi Burzić!

Sve do momenta, dok se Josip Šimić u svojim javnim člancima nije dotakao teme pravosudne mafije i Burzić Dalide, koja je najtipičniji primjer kriminalca, koji je došao na vlast, pa sadi strah u kosti, točnije hapsi sve, ‘ko joj se usprotivi i zajedno djeluje sa sucima, inspektorima i kriminalcima u montiranju procesa protiv lica, koja joj se usprotive, dakle, sve dok nije počeo pisati o kriminalu Dalide Burzić nije za Dragana Mektića predstavljao opasnost po okolinu. Međutim, nakon što je Dragan Mektić u dogovoru s drugima, i izvan svojih ovlaštenja, putem medija pokušao da utiče na izbor Glavnog tužitelja BiH, predstavljajući korumpiranu Dalidu Burzić, kao „najsposobniju“, isti je počeo Šimića diskreditirati i putem medija napadati, upravo zbog njegova javnog pisanja o Dalidi Burzić i prijavljivanja iste nadležnim organima.

„Uvjeren sam, da su tada takva huškačko – orkestrirana maliciozna postupanja Dragana Mektića bila pokušaj, da me se ukloni iz društvenog života po svaku cijenu, kako zbog mojih javnih članaka koje sam, kako o njemu, tako i o Burzić Dalidi objavljivao, pa tako i zbog kaznenih prijava, koje sam protiv istih Tužiteljstvu BiH podnosio! Nakon što ni tada nije uspio pokušaj, da me se predstavi, kao „neuravnoteženu osobu“, što je bio također jedan od načina zastrašivanja i diskreditiranja svjedoka proizveden i projektiran od strane Dragana Mektića i drugih, te kako nisam prestajao objavljivati javne kolumne o kriminalnim i promiskuitetnim radnjama Dragana Mektića i Dalide Burzić, dana 30. 08. 2017. godine i 05. 09. 2017. godine, dakle dva puta sam protuzakonito uhićen upravo od strane onih, koji su bili na udaru mojih članaka, napakirana mi je montirana optužnica, gdje je do sada na najgori mogući način zlouporijebljen pravni sistem za obračun s neistomišljenicima i onima, koji ukazuju na nezakonitosti u pravosudnom i izvršnom establišmentu u BiH“ – tvrdi Šimić!

Medicinska dokumentacija dostupna isključivo Sudu, a ne ministru niti Tužiteljstvu!

Nadalje, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je od N. N. fizičkih osoba uposlenih u pravnoj osobi Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i Psihijatrijskoj klinici KCUS-a ili preko posrednika, koji je ostvario kontakt sa osobama uposlenim u pravnoj osobi KCUS-a, bez sudske naredbe i bez bilo kakvog pravnog osnova pribavio medicinsku dokumentaciju, javno na svojoj press konferenciji čitao sadržaj predmetnog otpusnog pisma, te je na taj način direktno povrijedio odredbu člana 8. Europske konvencije o ljudskim pravima i temeljnim slobodama, kojom je zajamčeno pravo na privatnost, ali i član 18. stav 1. Zakona o zaštiti osoba sa zdravstvenim smetanjama F BiH, jer je liječnička dokumentacija dostupna isključivo Sudu za potrebe postupka, koji je u tijeku, a ne ministru sigurnosti BiH! U članu 54. stav 1. točka 6. istog zakona je propisano da će se pravna osoba kazniti za prekršaj novčanom kaznom u iznosu od 2.000 do 50.000 KM, ako vodi i postupa s medicinskom dokumentacijom suprotno članu 18. tog zakona, dok je u stavu 2. istog člana za isti prekršaj propisana i novčana kazna u iznosu od 400 do 5.000 KM za odgovornu osobu u pravnoj osobi.

S tim u vezi, medicinska dokumentacija sadrži posebnu kategoriju podataka iz člana 3. stav 1. točka 3/a Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Ne treba niti napominjati, da je tada odmah Upravni odbor Udruženja/Udruge BH novinari najoštrije osudio takvu javnu hajku i diskreditaciju Josipa Šimića, koju je pokrenuo ministar Mektić, u kojem je Udruženje jasno u priopćenju podcrtalo, da je „takvo ponašanje ministra Dragana Mektića u odnosu na publiciranje nalaza katastrofalan politički istup i ozbiljan pravni prekršaj, koji zahtjeva adekvatno sankcioniranje, te da su prijetnje, uvrede i svađe s novinarima postale ustaljeni bahati odnos i komunikacija ministra Mektića s novinarima, ističući, da je ponašanje ministra Mektića odveć primitivno“!

Prilikom publiciranja nalaza, ministru Mektiću su novinari sugerirali da navedeno ne čini, jer medicinska dokumentacija spada u posebnu zaštitu podataka, na što je ministar Mektić tada odgovorio: „Ja sam se prije toga posavjetovao i meni su rekli, da ja mogu, ali ne može liječnik“! Međutim, očito su Mektića tada navukli, na tanak led, jer kao što je prethodno opisano u gore citiranim zakonskim odredbama, to može samo Sud!

S druge strane nasuprot Mektićevim tvrdnjama

Timskim sudsko-psihijatrijskim nalazom, broj: T09 0 KT 0116640 17 od 27. 10. 2017. godine po Naredbi za vještačenje je utvrđeno na ispitaniku Josipu Šimiću slijedeće:

PSIHIČKI STATUS: Uredne vanjštine i pristojnog izgleda. Korektnog držanja i surađuje tijekom ispitivanja. Spontan je u izlaganju. Misaoni tok je formalno uredan. U sadržaju mišljenja ne prezentira poremećaje. Sadržajno je preokupiran aktualnim postupkom i nalazi se pod naglašenim emocionalnim nabojem. Odgovara u skladu s postavljenim pitanjima. Evidentna je paranoidna obrada realitetnih zbivanja, koja ne doseže psihotične dimenzije. Negira perceptivne obmane i ne stiče se dojam da se nalazi pod njihovim uplivom. Pažnju uredno usmjerava i održava. Klinički imponira, kao osoba intelektualnih kapaciteta. Intelektualno-mnestičke funkcije su primjerene dobi i nivou razvoja.

ZAKLJUČAK:
– U vrijeme psihološkog ispitivanja nisu nađeni testovni, niti klinički indikatori psihotičkog poremećaja ličnosti;

NALAZ I MIŠLJENJE:
– Josip Šimić-Đinđić ne boluje od trajne ili privremene duševne bolesti psihotičkog karaktera, te nije riječ o osobi sa simptomima privremene ili trajne duševne poremećenosti ili zaostalog umnog razvoja;

– Josip Šimić – Đinđić je raspravno sposoban;

– Sa psihijatrijske strane nisu ispunjeni kriteriji za preporučivanje mjere obaveznog psihijatrijskog liječenja;

Navedeno je u zaključku timsko-sudsko psihijatrijskog nalaza, koji je zadao konačni udarac Dalidi Burzić i njezinom Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, koja se ostrašćeno borila u dogovoru s Mektić Draganom, smjestivši Josipa Šimića na psihijatriju, da dokaže, da je Josip Šimić psihički – neuračunljiva osoba, kako bi omalovažila njegove javne članke o istima, što joj nije pošlo za rukom, te slijedom navedenog, a kako bi pokrila uhićenje i pritvor, podigla protuustavnu optužnicu na temelju kopija, kao nedozvoljenih dokaza u kaznenom postupku shodno članu 289. stav 2. i 3. ZKP-a F BiH! Optužnica je sastavljena suprotno članu 242. stav 1. točka e) ZKP-a F BiH, jer u istoj nije naveden dokaz, koji bi opravdao bilo kakvu osnovanu sumnju.

S obzirom na činjenicu, da je prethodno na svojoj press konferenciji održanoj 23. 08. 2017. godine, ministar Dragan Mektić Josipa Šimića lažno predstavio kao „duševnog bolesnika“, te s obzirom na činjenicu, da se radi o državnom dužnosniku, koji je prikupljao medicinsku dokumentaciju i istu publicirao, a koja spada u posebnu kategoriju zaštite osobnih podataka i time povrijedio pravo na privatnost, a čije izgovorene klevetničke tvrdnje imaju nesrazmjernu težinui time usporile Josipa Šimića u njegovom napredovanju, karijeri i životu, Josip Šimić ovlasti dr. Ramu Atajića za zatupanje u ovoj pravnoj stvari po tužbi za naknadu nematerijalne štete po zakonu o obligacijskim odnosima, jer je ministar Mektić takvim postupkom nanio nesagledivu štetu Josipu Šimiću, jer kao što je prethodno opisano i utvrđeno, da je Josip Šimić sasvim psihofizički uravnotežena osoba i procesno sposobna, bez patopsiholoških fenomena!

Autor: Josip Šimić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});