googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

PROIZVOĐAČI POLICIJSKE I VOJNE OPREME : Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nas je prevario

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Bosanskohercegovački konzorcij proizvođača policijske i vojne opreme priopćio je jučer da je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić grubo izigrao dogovor koji je postignut s predstavnicima Gospodarske komore Federacije BiH te BH Konzorcija proizvođača policijske i vojne opreme, a u vezi sa spornim Pravilnikom o policijskoj uniformi BiH

– Javno pozivamo ministra Mektića da podnese ostavku, a očekujemo od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića da osigura poštivanje dogovora koji je postignut, ili da osigura da sporni Pravilnik bude stavljen izvan snage, jer diskriminira domaće proizvođače i ugrožava stotine radnih mjesta – navodi se u priopćenju.

Iz tog konzorcija podsjećaju javnost da je sastanak održan 20. lipnja u uredu ministra Mektića i da su tada usuglašena tri zaključka, koja su u formi zapisnika na potpis dostavljena ministru još 21. lipnja. Unatoč višestrukim zahtjevima da se zaključci potpišu, ministar to ni do danas nije uradio – tvrde oni.

U priopćenju se navodi da je tada dogovoreno da će prilikom objave Javne nabavke policijskih uniformi u tenderskoj dokumentaciji, pri tehničkoj specifikaciji kvaliteta biti navedena klauzula „ili ekvivalent kvalitetu“, što je trebalo jamčiti priliku i domaćim proizvođačima da mogu sudjelovati u javnim nabavkama. Također, kao drugi zaključak dogovoreno je da će predmet postupka javne nabavke za svaki dio uniforme biti podijeljen u zaseban LOT.

Dodaju, kako je dogovoreno da će svi potpisani aktivni Okvirni sporazumi sa policijskim agencijama na razini BiH koje imaju domaće kompanije, biti realizirani u skladu sa dinamikom i odredbama iz Okvirnih sporazuma.

– Nakon što je prošlo više od 15 dana, tijekom kojih ministar nije potpisao zaključke koje je sam usuglasio s predstavnicima domaćih proizvođača, cijenimo da on više nema nikakav kredbilitet nastaviti obavljati svoju poziciju, jer je grubo prevario domaće poduzetnike i njihove radnike, od čijih poreza prima svoju ministarsku plaću.

Stoga očekujemo i pozivamo Vijeće ministara BiH da ukine diskriminaciju domaćeg gospodarstva, koju je ministar Mektić očito uveo svjesno, te da osigura zakonito postupanje prilikom nabavke policijskih uniformi i druge opreme – navodi se u priopćenju Bh. konzorcija proizvođača policijske i vojne opreme.

Autor: Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});