fbpx
Foto: Facebook

SDS bi ponavljao izbore u nekim gradovima i općinama u Republici Srpskoj

Autor: Dnevno.ba

Srpska demokratska stranka tražit će od SIP-a ponavljanje izbora u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u brojnim gradovima i općinama zbog neregularnosti koje su se zbile tijekom izbornog dana, a posebno tijekom noći kada se na tim biračkim mjestima dogodilo „prekrajanje izborne volje“, priopćeno je iz SDS-a.

– Iako je to zakonska obaveza, našim posmatračima na ovim biračkim mjestima nisu dati na uvid zapisnici koji su prepravljani od članova biračkih odbora, čime je prekrojena izborna volja građana. S pravom smatramo da se na ovim biračkim mjestima stanje na zapisnicima ne poklapa sa glasovima koji se nalaze u vrećama – priopćeno je iz SDS-a.

Zbog toga će, najavljeno je, pravni tim te stranke uputiti zahtjev SIP-u za ponavljanje izbora na svim biračkim mjestima u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u Zvorniku, Prijedoru i Čelnicu na kojima su tijekom noći prepravljani zapisnici.

– Također, naš pravni tim radi na pripremi kaznenih prijava protiv osoba koje su činile izborne manipulacije kao članovi izborne administracije u ovim gradovima.

Zbog izmjene izborne volje naroda pod okriljem noći smatramo da je neophodno da se brojanje glasova za neke nivoe vlasti, a prije svega za nivo predsjednika Republike Srpske i nivo Predstavničkog doma Parlamenta BiH vrši ručno u Centralnoj izbornoj komisiji kako bi se otklonile sve sumnje da li stanje na zapisnicima zaista odgovara stanju glasova u vrećama – priopćeno je iz SDS-a.SDS

 

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI