fbpx

Sigurnosne pripreme za dolazak pape Franje teku planiranom dinamikom

Autor: Oslobođenje

SARAJEVO - Apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH.

U nastupnoj posjeti razgovarao je sa direktorom Direkcije, Mirsadom Vilićem i njegovim zamjenicima Milom Jurićem i Urošom Penom.

Direktor Vilić je upoznao gosta sa nadležnostima Direkcije, te poslovima i zadacima koji se svakodnevno obavljaju u okviru raznih oblasti djelovanja. Istakao je ulogu i značaj Direkcije u sigurnosnom sustavu BiH, naglašavajući poduzete aktivnosti koje se odnose na izgradnju kapaciteta kako u smislu opremanja tako i usavršavanja službenika. Direktor Vilić je posebno prezentirano aktivnosti koje policijske agencije iz Bosne i Hercegovine poduzimaju u vezi predstojeće posjete pape Franje Sarajevu, a koje su u skladu sa planiranim aktivnostima Pododbora za sigurnost.

Apostolski nuncij Pezzuto pokazao je veliko zanimanje za rad Direkcije u oblasti koordinacije i komunikacije između policijskih tijela BiH. Naglasio je da Sveta stolica posvećuje veliku pažnju Bosni i Hercegovini o čemu svjedoči i posjet Svetog oca Sarajevu.

Na sastanku je zaključeno da sigurnosne pripreme za dolazak pape Franje u Sarajevo teku planiranom dinamikom u suradnji nadležnih sigurnosnih agencija u BiH i Vatikanu.

Autor: Oslobođenje

ZADNJE VIJESTI