googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

ŠIMIĆ PISAO TADIĆEVOJ: (Ne)rad postupajućeg tužitelja Hasanspahića, Vama će se obiti o glavu!

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Josip Šimić, svjedok Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u nekoliko krivičnih predmeta iz oblasti organiziranog kriminala i korupcije, uputio je dvije Urgencije Glavnoj tužiteljici Tužiteljstva BiH Gordani Tadić, a vezano za krivične predmete, koje duži i radnje nad istima sprovodi tužitelj Tužiteljstva BiH Ćazim Hasanspahić.

Šimić je u aktu od 03. 07. 2019. godine, zatražio, da Ured Glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine HITNO I BEZ ODLAGANJA izvrši urgenciju u krivičnim spisima, broj: T20 0 KT 0014645 17 i T20 0 KTK 0015919 18, a koje duži tužitelj Tužiteljstva BiH Ćazim Hasanspahić, a sve radi donošenja konačne tužiteljske odluke, obzirom, da rad postupajućeg tužitelja u ovim predmetima traje neobično dugo, a u kojem predmetu, broj: T20 0 KTK 0015919 18, je svjedok-oštećeni!

Šimić je posjetio, da se predmet broj: T20 0 KT 0014645 17 odnosi na prisluškivanje najviših pravosudnih djelatnica, Gordane Tadić i gospođe Jukić Ružice, dopredsjednice VSTV-a BiH, a po prijavi Josipa Šimića-Đinđića, te posjetio Glavnu tužiteljicu BiH, da Je dana 29. 08. 2017. godine putem medija izjavila, da će predmet u odnosu na neovlašteno prisluškivanje Tadić i gospođe Jukić, ići po ubrzanom postupku.

Postupajući tužitelj Hasanspahić Ćazim provodi istragu u odnosu na prethodna dva predmeta zaista neobično dugo, i unatoč svim prikupljenim dokazima ne donosi nikakvu još uvijek tužiteljsku odluku, što stvara razumnu sumnju u njegovu nepristranost u odnosu na prijavljene i osumnjičene, iako je utvrđeno istragom ‘ko je i na koji način vršio neovlašteno prisluškivanje Vas i gospođe Jukić – navodi Šimić.

“Također Vas napominjem, da je postupajući tužitelj Ćazim Hasanspahić u krivičnom predmetu, broj: T20 0 KTK 0015919 18, saslušao mene nekoliko puta u svojstvu svjedoka – oštećenog, a po mojim prijavama, a koje saslušanje još uvijek nije završeno, no prošla su 4 mjeseca, gdje do dana današnjega nisam kontaktiran od postupajućeg tužitelja, kako bih nastavio s davanjem iskaza, iako je tužitelj kazao, da će se saslušanje nastaviti” – stoji u Uregenciji.

“Sve gore navedeno jasno stvara dovoljan stupanj sumnje, da postupajući tužitelj sve čini i radi, kako bi odugovlačio provođenje radnji u prethodno navedenim krivičnim predmetima. To isto čini i u odnosu na predmet “Dženan Memić”, te sa tim u vezi, stoga Vas molim, da ozbiljno uzmete u razmatranje ovaj akt, jer će se na kraju nerad postupajućeg tužitelja na dodijeljenim mu predmetima, Vama nažalost “obiti” o glavu, to osobito govorim podsjećajući Vas na načelo akuzatornosti – obaveze tužitelja da goni počinitelje kaznenih djela” – zaključuje Šimić!

Šimić je posjetio Glavnu tužiteljicu BiH Gordanu Tadić, da ju je i više puta dopredsjednica VSTV-a BiH Ružica Jukić upozoravala na sumnjiva postupanja tužitelja Ćazima Hasanspahića.

Dopredsjednica Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH Ružica Jukić u svojim sms i viber porukama upozorila je više puta glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić na postupanje i (ne)rad državnog tužitelja Ćazima Hasanspahića, koji duži tri krivična predmeta, i to: T20 0 KT 0014645 17, a vezano sa prisluškivanje najviših pravosudnih djelatnica (Ružice Jukić i Gordane Tadić), T20 0 KTK 0015919 18, vezano za podnesene prijave od strane Josipa Šimića-Đinđića protiv više pravosudno-policijskih djelatnika Dalide Burzić i dr.,, i predmet vezan za “Dženan Memić”!

Prethodno navedena tri krivična spisa duži tužitelj Tužiteljstva BiH Ćazim Hasanspahić.

U jednoj od svojih poruka, Ružica Jukić ozbiljno je upozorila glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić na određena postupanja državnog tužitelja Ćazima Hasanspahića.

Tako je Jukićeva, a vezano za prijave koje je Josip Šimić podnio Tužiteljstvu BiH i predmet “Dženan Memić”, svojevremeno u jednoj od svojih viber poruka pisala Glavnoj tužiteljici BiH Gordani Tadić:

“Pa molim te imaš prijava protiv njega izvoli istraži. Pola godine te molim da se sasluša Josip i očito Ćazim neće. Vidjet ćeš Gordana koju zmiju u njedrima imaš. Sutra nam dolazi Muriz, mi mu moramo reći nešto u vezi predmeta, da li je šta urađeno ili ne” – stoji u poruci Ružice Jukić upućenoj Gordani Tadić.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});