fbpx

SLIJEDE LI NOVA POJAČANJA: Čampara objavom zagolicao maštu

Autor: dnevno.ba

Nakon što je bivši visokorangirani član SDA i aktualni ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara kazao da u Narod i pravdu (NiP) ne odlazi sam, nego vodi i nekoliko "velikih pojačanja", nisu prestale špekulacije ko bi to mogao biti.

Kao tragu u potrazi za novim NiP-ovcima iz te najave mogla bi biti fotografija koju je Čampara danas objavio na društvenim mrežama na kojoj se nalazi u društvu SDA-ovog zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo i bivšeg predsjedavajućeg Mirze Čelika.

Znakovita je i rečenica koja prati tu objavu – “Pripreme za narednu sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo”, posebno kad se zna kakav je aktualni odnos Čampare i njegove bivše stranke kojoj Čelik još uvijek pripada.

Javna je tajna da Čelik nije zadovoljan pozicijom u Skupštini KS niti atmosferom od kako je stranka nakon niza rokada u nju imenovala Harisa Zahiragića.

Podsjećamo, Čampara je prilikom jednog istupa u medijima kazao da je ulazak u NiP, taj dugo najavljivani korak, samo pitanje vremena.

“Blizu je, ali ne žurimo. Neću tu biti samo ja, bit će tu još zastupnika i nekih interesantnih imena”, izjavio je Čampara.

Na pitanje novinara odgovorio je da su kadrovi koji zajedno s njim ulaze u NiP “sve sama zvučna pojačanja”.

Autor: dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI