googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Guliver/Getty Images

Strašan zločin u SAD-u: Četvero policajaca ubijeno u Sjevernoj Karolini, nekoliko ih je ozlijeđeno

Autor: dnevno.ba/Hina

Troje je policajaca ubijeno, a još je četvero ozlijeđeno u pucnjavi u gradu Charlotte u američkoj saveznoj državi Sjevernoj Karolini, te je osumnjičenik pronađen mrtav, rekla je tamošnja policija u ponedjeljak.

Šef policijske uprave Charlotte-Mecklenburg Johnny Jennings kazao je na konferenciji za novinare da je troje ubijenih policajaca bilo članovi američke radne skupine za bjegunce, koju čine policajci iz različitih agencija.

– Danas je tragičan dan za grad Charlotte i za policiju, kazao je Jennings.

– Izgubili smo heroje koji su samo htjeli zaštititi našu zajednicu.

Policajci su ubijeni dok su osuđivanom zločincu namjeravali uručiti nalog za posjedovanje oružja. Došli su na posjed gdje se osumnjičeni nalazio, kad je on počeo pucati po njima, rekao je Jennings. Uzvratili su paljbu te je osumnjičeni ubijen u dvorištu ispred kuće.

Policajci su zatim počeli pucati unutar kuće. Nakon napetog okršaja, tim SWAT pregledao je kuću te priveo dvoje koji su se nalazili u kući. Vjeruje se da je barem jedan od njih pucao na policajce, kazao je Jennings.

Osim trojice ubijenih, Jennings je poručio da je ustrijeljeno i četvero policajaca uprave Charlotte-Mecklenburg koji su bili na mjestu zločina. Jedan je u kritičnom stanju, dok su trojica stabilno.

Predsjednik SAD-a Biden obaviješten je o incidentu te je razgovaro s guvernerom Sjeverne Karoline Royem Cooperom, poručila je Bijela kuća, prenosi Reuters.

Autor: dnevno.ba/Hina
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});