STRAVIČNA NESREĆA: Poginuli vozači kombija i kamiona!

Autor: Dnevno.ba

DOBOJ - Stravičan prizor zatekli su na licu mjesta dobojski prometnici kada su nakon dojave o prometnoj nesreći došli u prigradsko naselje Pločnik, gdje je nakon direktnog sudara vozač kamiona ležao na magistralnom putu M17, dok je vozač kombija bio zaglavljen u svom vozilu, obojica bez znakova života.

“Vozač kombija je bio unutra, ali ga nisu smjeli pomjerati dok ne dođu dežurni tužitelj i liječnik mrtvozornik i ne konstatiraju smrt, pa tek onda su vatrogasci mogli izvući tijelo. Kombi je bio potpuno smrskan s prednje strane, tako da su vatrogasci odvaljivali vrata da bi došli do tijela”, ispričao je za Nezavisne novine očevidac.

On je dodao da je prizor bio jeziv, pogotovo što je drugi vozač nepomično ležao na putu do dolaska pogrebnog vozila, koje ga je prevezlo u prosekturu dobojske bolnice, gdje će biti izvršena obdukcija.

Naime, u nedjelju oko 13.30 je došlo do sudara između kombija i kamiona, koji su se kretali magistralnim putem M17, nakon čega su dvojica vozača, šezdesetosmogodišnjaka, preminula na licu mjesta.

“Smrtno su stradali Ž.L. (68) iz Stanara, koji je upravljao putničkim vozilom marke mercedes (kombi), i M.M. (68) s područja grada Doboja, koji je upravljao teretnim vozilom”, rečeno je u Policijskoj upravi Doboj.

Prema neslužbenim informacijama, vozač kamiona je Milenko Mitrović iz ovdašnjeg sela Osječani, dok je za volanom kombija bio Žarko Lazić iz Stanara.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, koji je izašao na lice mjesta te je rukovodio uviđajem koji su obavili pripadnici Policijske postaje za sigurnost prometa Doboj i policijskih postaja Doboj 1 i 2, a na teren su izašli i pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice iz ovog grada, navode Nezavisne novine.

Tijekom višesatnog uviđaja promet na magistralnom putu M17 je bio u potpunosti obustavljen, što je stvorilo kilometarske kolone u oba pravca, a normaliziran je kasno popodne.

Vozači su tijekom uviđaja preusmjeravani na alternativni putni pravac, na regionalni put Doboj – Modriča.

Kako je došlo do prometne nesreće bit će poznato nakon istrage i potrebnih vještačenja.

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI