googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

SVI KOJI SU ZATAŠKALI UBISTVO DŽENANA MEMIĆA SU UZNAPREDOVALI U KARIJERI!

Autor: Josip Šimić-Đinđić

U Bosni i Hercegovini, kao pravno invalidnoj malo što funkcionira u skladu sa europskim civilizacijskim standardima. Nevjerojatna količina političke i pravosudne bahatosti, kontinuirano upropaštava ovu zemlju, strovaljujući je na civilizacijsko dno.

O svemu tome tako zorno svjedoči slučaj Dženana Memića!

Javnost je upoznata o ovome slučaju, da je u predmetu „Dženan Memić“ postalo  evidentno, da je u predmetu „Memić“, pod vodstvom Dalide Burzić, izvršeno svjesno i namjerno zataškavanje i prikrivanje dokaza u slučaju ubojstva Dženana Memića, s ciljem neotkrivanja pravih ubojica Memić Dženana, pri čemu su u toj namjeri, slučaj smrti Dženana Memića procesuirali kao kazneno djelo iz oblasti „Ugrožavanja javnog prometa“, a ne kao kazneno djelo „Ubojstva“, te lažno optužene dvije osobe Ljubo i Bekrija Seferović, a koje s kritičnim događajem nisu uopće ni povezane, što je presudom dva puta i utvrđeno, i pored neoborive činjenice, da je i Visoki predstavnik OHR-a u BiH Valentin Inzko dva puta  ukazao u svome Izvještaju u Vijeću sigurnosti UN-a na ozbiljne propuste i korupciju pravosudno-policijski djelatnika, koji su svojima radnjama involvirani bili u predmet „Dženan Memić“.

Glavni akteri u zataškavanju ubojstva Dženana Memića bili su Dalida Burzić, Ivana Petković, Mladen Furtula i Sead Kreštalica. Svi su oni karijerno uznapredovali.

Dalida Burzić – javnost neće zaboraviti njenu sramotnu i kriminalnu ulogu u aferi “MEMIĆ”, u skandaloznom policijskom i sudsko-tužiteljskom slučaju bez presedana prikrivanja stvarnih počinitelja krivičnog djela ubojstva DŽENANA MEMIĆA na Ilidži, za koje prikrivanje se ista sumnjiči da je kao Glavni tužitelj nadležnog Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu od stvarnih počinitelja tog zločina i njihovih srodnika primila mito u iznosu od 250.000,00 EURA koji iznos je podijelila sa ostalim ključnim akterima tog prikrivanja (lično je po uputama naručitelja prikrivanja zadržala polovicu te sume, dok je ostatak mita otišao ostalim ključnim prikrivateljima i konstruktorima tog slučaja u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, policiji i vještacima, kao i plaćenim novinarima i spin majstorima plaćenicima na pojedinim plaćenim web portalima). Burzić je u izvjesnom vremenu imenovana za sudiju Suda Bosne i Hercegovine.

Ivana Petković – nakon njezine sramne uloge u predmetu „Dženan Memić“, u vrijeme dok je obnašala dužnost kantonalnog tužioca u Sarajevu, imenovana za državnu tužiteljicu Bosne i Hercegovine.

Mladen Furtula – nakon njegove kriminalne i sramne uloge u predmetu Dženana Memića, i zastupanja kriminalne i lažne optužnice protiv Seferovića u svojstvu kantonalnog tužioca Kantona Sarajevo, imenovan je za državnog tužioca, kao i Ivana Petković, sa većom plaćom.

Sead Kreštalica – jedan od najodgovorniji i najustrajnijih za zataškavanje ubistva Dženana Memića, koji je odlukom VSTV-a od prije nekoliko dana imenovan za zamjenika Glavne kantonalne tužiteljice Kantona Sarajevo, pa je i on uznapredovao u karijeri.

Autor: Josip Šimić-Đinđić
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});