Tko i zašto udara na čelne ljude Sindikata mostarskog Aluminija?

Autor: Oslobođenje

MOSTAR - Dio članstva Sindikata uposlenih u mostarskom Aluminiju ne podržava sadašnjeg predsjednika i predsjedavajućeg Skupštine Sindikata Romea Biokšića i Peru Bebeka. Nezadovoljni članovi im, saznajemo, zamjeraju način financiranja Sindikata. Biokšić je odbacio sve optužbe, tvrdeći da dio članstva iznosi neistine na njegov račun, kao i da iza svega stoje ljudi “izvana”.

“Sigurno je da ću uskoro pokrenuti parnicu za klevetu, jer se blati moje ime i udara se na moju čast. Nažalost, ovim postupcima dio sindikalista naštetio je i ugledu Sindikata i to u vrijeme kada nam je jedinstvo potrebnije nego ikada, odnosno kada je Aluminij u krizi”, rekao je Biokšić.

Kaže i da je ponosan na sve što je dosad uradio kao čelnik Sindikata zaposlenih.

“Prihvatio sam nezahvalan zadatak u vrijeme koje je, najblaže rečeno, turbulentno. Nisam se libio, borio sam se i borim za kolege, za Aluminij i mogu biti ponosan i na određene uspjehe. Aluminij, bez obzira na probleme, i danas posluje i živi, a podsjetit ću da nam je ne tako davno prijetilo gašenje”, dodao je.

Tvrdi i kako mu se i ranije podmetalo.

“Bez obzira na to, uspjeli smo se izboriti za kraće radno vrijeme, štrajkovima smo se izborili za potpisivanje Kolektivnog ugovora, a na taj način i za zbrinjavanje invalida rada”, napomenuo je Biokšić.

Upitali smo ga i jesu li problemi Aluminija godinu nakon štrajkova i pola godine nakon prijetnji gašenjem danas manji?

“Nastavljamo tešku borbu za opstanak. Plaće su redovne i to je najvažnije. Imamo probleme s doprinosima koji se ne uplaćuju redovno, ali vjerujemo da bi se i to moglo riješiti”, rekao je predsjednik Sindikata zaposlenih u Aluminiju, ponavljajući kako svoj posao obavlja savjesno i u skladu s odlukama Predsjedništva i Skupštine Sindikata.

Autor: Oslobođenje

ZADNJE VIJESTI