fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tražimo da HEP izmiri dug prema Livnu u iznosu od 10 milijuna KM

Autor: dnevno.ba

Sudeći po izjavama u medijima pojedinih dužnosnika vladajućih stranaka u Livnu, HRS je kriv i odgovoran zbog toga što se po drugi put prekida sjednica G.V. Livno. S toga, kažu u ovoj stranci, osjećaju potrebu javnosti pojasniti o čemu se radi.

-Narod je na izborima većinski izabrao druge stranke. Upiranjem prsta u nas one bježe od odgovornosti koju imaju, a to je da kreiraju većinu. Imaju sasvim dovoljno ruku za to. HRS je još u kampanji vrlo jasno dao do znanja da tko želi naše ruke, mora podržati program, projekte i rokove realizacije tih projekata, ističu iz Gradskog odbora HRS-a Livno.

U priopćenju za javnost, kako prenosi HMS, naglašavaju kako je prva u nizu stavri na kojoj insistiraju rješenje problema Buškog blata.

-Inzistiramo na tome da se javno obznani sadržaj ugovora/dogovora sa HEP-om te da se izmiri dugovanje ove hrvatske tvrtke prema Livnu u iznosu od 10 milijuna KM. Dalje, iznijeli smo program transparentnog utroška proračunskih sredstava, kako bi svaki žitelj Livna u svakom trenutku znao gdje se troši i 1 KM novca poreznih obveznika, objavu ugovornih korisnika koncesija nad javnim prostorima, definirali smo korake politike povratka iseljenika i pomoći obiteljima putem proračunskih rezanja i racionalizacije, itd., stoji u priopćenju Gradskog odbora HRS-a

Ovaj program su, navode, dostavili svim vijećnicima i javno ga objavili.

-Jedino su pojedini vijećnici ŽNL i SDP-a pristali na provedbu programskih stavki, dok druge stranke kategorički odbijaju razgovarati o programu, nego inzistiraju na razgovoru o pozicijama i ljudima koji bi trebali te pozicije obnašati. Nas taj vid političkog djelovanja ne zanima i kategorički ga odbijamo. Drugim riječima, pozicije koje nam se nude od strane dva HDZ-a mogu slobodno zavezati mačku o rep. Nas to ne zanima, ističu, te ponavljaju:

-Tko pristane na rješavanje problema Buškog blata i naplatu duga kojeg HEP ima prema Livnu i drugim općinama HBŽ-a, imat će našu ruku. Predsjednik O.O. HRS-a Livno Ivica Brešić je zaslužan što je u praksi zaživio zakon koji je temelj ovoj naplati i obvezujući je za HEP, dovoljno je da se provedba istog podrži na razini Gradskog vijeća Livno te da se koordinacijom a drugim razinama vlasti, gdje sjede također predstavnici istih stranaka, natjera naplata ovih dugova. Vrijeme je da konačno stanemo u kraj politici kao sredstvu realiziranja nečijih osobnih ambicija i krenemo graditi politiku koja će uistinu raditi i graditi opće dobro. Ako je inzistiranje na tome odgovornost HRS-a, s ponosom preuzimamo odgovornost, stoji u priopćenju Gradskog odbora HRS-a Livno.

Autor: dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});