fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Trojica uhićenih u akciji SIPA-e predati Tužiteljstvu u Zenici, traga se za četvrtom osobom

Autor: Klix.ba

ZENICA - U Kantonalno tužiteljstvo Zeničko-dobojskog kantona danas su privedena trojica uhićenih u akciji "Viza" koju su u subotu na području Zeničko-dobojskog kantona realizirali pripadnici SIPA-e i OSA-e BiH uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Akcija “Viza” provedena je po nalogu Kantonalnog tužiteljstva  Zeničko-dobojskog kantona, a po naredbi Kantonalnog suda u Zenici uz suradnju već spomenutih agencija, a na području Zenice uhapšeni su Š. D. (40), D. S. (40) te M. K. (42).

Prema riječima glasnogovornice Kantonalnog tužilaštva ZDK Asmire Redžić uhićeni  u akciji su u toku dana uz izvještaj predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK.

“Zajedno s osobama Tužilaštvu ZDK su predati i predmeti koji su oduzeti prilikom pretresa objekata u sklopu akcije. U toku dana Tužilaštvo ZDK će ispitati osobe te u zakonskom roku donijeti odluku o upućivanju prijedloga za određivanje mjere pritvora”, kazala je Redžić.

Uhapšeni su u zgradu Tužilaštva ZDK privedeni u civilnim vozilima bez policijske pratnje.

Pripadnici agencija još uvijek tragaju za četvrtom osobom koja se povezuje s krivičnim djelima organiziranog  kriminala, trgovinom droge te falsificiranja dokumenata

Autor: Klix.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});