fbpx
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });

Tužitelji KS uputili prigovore VSTV-u – Dalida Burzić spriječavala nas je da ostvarimo bolje rezultate…

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba

SARAJEVO - Prošlo je više od mjesec dana, otkako je VSTV BiH imenovao glavnu kantonalnu tužiteljicu Kantona Sarajevo Dalidu Burzić na poziciju sutkinje Suda Bosne i Hercegovine. Brojne afere koje su obilježile mandat Burzićeve, nisu uticale na članove VSTV-a BiH, da nađu svrsishodno rješenje, ne samo da ju ne imenuju na poziciju sutkinje Suda BiH, već i da ju sa posla jednom zauvijek udalje.

Stoga nije bilo mjesta za opravdane ambicije i očekivanja DALIDE BURZIĆ, nekad na poziciji Glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, da bude izabrana za Predsjednika Suda BiH ili Glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, što joj je i povjerljivo saopćeno od strane MILANA TEGELTIJE I, JADRANKE LOKMIĆ MISIRAČE, kao i školskog kolege RANKA DEBEVCA, tako da ista nije niti konkurirala na ove pozicije po sugestiji ove grupe, ali joj je tom prilikom također obećano, kao kontrausluga i nagrada zbog nemiješenja u ove izbore, da će ista biti primljena i potom raspoređena na poziciju drugostepenog sudije Suda BiH okončanjem konkursa koji je bio toku (već okončano), dok je RANKO DEBEVEC kao predsjednik Suda BiH dobio nalog ove grupe da nakon izbora istu rasporedi na poziciju drugostupanjskog suca Apelacijskog vijeća Suda BiH, na što je i pristao.

Dakle, tada po pitanju izbora Glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, ambiciozna DALIDA BURZIĆ će u nastavku s mirne i izvanredno dobro plaćene pozicije drugostupanjskog suca u Apelacijskom vijeću Suda BiH strpljivo čekati i vrebati mjesto Predsjednika Suda BiH ili Glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, za koje vrijeme će, kako se nada, javnost zaboraviti na njenu sramotnu i kriminalnu ulogu u aferi “MEMIĆ”, u skandaloznom policijskom i sudsko-tužiteljskom slučaju bez presedana prikrivanja stvarnih počinitelja krivičnog djela ubojstva DŽENANA MEMIĆA na Ilidži, za koje prikrivanje se ista sumnjiči da je kao Glavni tužitelj nadležnog Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu od stvarnih počinitelja tog zločina i njihovih srodnika primila mito u iznosu od 250.000,00 EURA koji iznos je podijelila sa ostalim ključnim akterima tog prikrivanja (lično je po uputama naručitelja prikrivanja zadržala polovicu te sume, dok je ostatak mita otišao ostalim ključnim prikrivateljima i konstruktorima tog slučaja u Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo, policiji i vještacima, kao i plaćenim novinarima i spin majstorima plaćenicima na pojedinim plaćenim web portalima).

I pored činjenice, što je utvrđeno, ali i nakon oslobađajuće presude Kantonalnog suda u Sarajevu u predmetu „Dženan Memić“ postalo evidentno, da je u predmetu „Memić“, pod vodstvom Dalide Burzić, izvršeno svjesno i namjerno zataškavanje i prikrivanje dokaza u slučaju ubojstva Dženana Memića, s ciljem neotkrivanja pravih ubojica Memić Dženana, pri čemu su u toj namjeri, slučaj smrti Dženana Memića procesuirali kao kazneno djelo iz oblasti „Ugrožavanja javnog prometa“, a ne kao kazneno djelo „Ubojstva“, te lažno optužene dvije osobe Ljubo i Bekrija Seferović, a koje s kritičnim događajem nisu uopće ni povezane, što je presudom i utvrđeno, naime Dalida Burzić je unatoč tome u očima članova VSTV-a BiH „poštena i uspješna tužiteljica, a sada sutkinja“, i pored neoborive činjenice, da je i Visoki predstavnik OHR-a u BiH Valentin Inzko prošle godine ukazao u svome Izvještaju u Vijeću sigurnosti na ozbiljne propuste i korupciju pravosudno-policijski djelatnika, koji su svojima radnjama involvirani bili u predmet „Dženan Memić“! Inzko doduše nikoga nije imenovao, ali nije bilo teško zaključiti, da misli na Dalidu Burzić.

Za razliku od drugih tužitelja Kantonalnog tužiteljstva Kantona Sarajevo, Dalida Burzić unatoč svim kriminalnim aferama ima „odličnu ocjenu“ od VSTV-a BiH, iako su članovi VSTV-a BiH i OHR BiH upoznati, da je glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić prijetila sudećem sudskom vijeću Kantonalnog suda u Sarajevu u predmetu „Memić“!

I tek što je svojim djelovanjem, instituciju Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo na stup srama na domaćem, međunarodnom i svjetskom nivou uzdigla, Burzićeva je pokazala, da ne trpi bolje od sebe. Za pravdu, istinu i zakon ona je nesposobna, a „nesposobni imaju sposobnost, samo da onesposobe sposobne“ – tvrdi Georg Bernard. Njezine vještine bogato su spletkama snabdjevene. I tek što se svaki iole normalan čovjek trudi, da kad odlazi iz neke institucije, da ostavi dobar dojam i uređen odnos sa drugima, kod Dalide Burzić to i nije baš tako. Odlučila je da briljira u nanošenju nepravde, ne samo građanima BiH, nego i svojim kolegama u Tužiteljstvu Kantona Sarajevo.

Instituciju Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo ne treba i ne smijemo u cijelini demonizirati – radi tamo ipak određeni broj poštenih tužitelj(ica)a, kojima je Kodeks tužiteljske etike mjera u njihovom vladanju i držanju, a zakon im je šef. Otišla je „ONA“, koja ih je spočitavala i u sprovođenju pravde i zakona nad počiniteljima kaznenih djela, onemogućavala i ometala. No, prije odlaska, Dalida Burzić odlučila je da dotakne dno dna.

O čemu se radi?!

Ponajprije, treba reći, a o čemu smo davno pisali, da Dalida Burzić ozbiljno boluje od Nobelova kompleksa, koji je poguban za nositelje pravosudnih funkcija – institucija, jer suspendira vladavinu pravde i prava u svrhu vlastite medijske promidžbe i uspjeha i ne trpi uspjeh drugih. Takve osobe nemaju uređen razuman odnos, ne samo sa sobom i okolinom, već i sa drugima oko sebe – svojim kolegama.

Kako Dnevno.ba saznaje od izvora iz Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo, veliki broj tužitelja u tom Tužiteljstvu, uputio je prema VSTV-u BiH prigovore na ocjenu rada, koju su dobili od Dalide Burzić, od toga je 11 tužitelja poslalo svoj prigovor e-mail-om svim članovima VSTV-a BiH.

Naime, odredbama Zakona propisano je, da Glavni tužitelj ocjenjuje rad drugih tužitelja u Tužiteljstvu, no ni ocjena Glavnog tužitelja nije konačna, pa svaki tužitelj, koji smatra, da ocjena Glavnog tužitelja nije pravična, ni poštena, ni korektna, ima pravo blagovremeno prigovor uložiti VSTV-u BiH na konačnu odluku.

Burzićeva čuvala predmete po ormarima!

U prigovorima tužiteljisu između ostalog iznosili da ih je „Dalida Burzić namjerno spriječavala da ostvare bolje rezultate, uzimala predmete pred tužiteljsku odluku i dodjeljivala drugim tužiteljima, čuvala predmete po ormarima…“ – tvrdi se u prigovorima kantonalnih tužitelja.

I dok se odluka VSTV-a BiH na uložene prigovore čeka, u međuvremenu, Dalida Burzić se na sva usta hvali, da je već „sredila, da prigovori tužitelja budu odbijeni“!

Treba napomenuti, da je Muhamed Ajanović, inače dekan Stomatološkoga fakulteta i „osobni zubar“ i „intimni prijatelj“ Milana Tegeltije, predsjednika VSTV-a BiH, ključna zapravo osoba, preko koje Dalida Burzić upravlja odlukama u VSTV-u BiH, jer ne treba zaboraviti činjenicu, da je Dalida Burzić u svojstvu Glavne kantonalne tužiteljice spasila Ajanovića od svakoga mukotrpnoga procesa i kaznenoga progona. Zauzvrat ju je Ajanović preporučio kod prijatelja Tegeltije i njezino imenovanje na poziciju sutkinje Suda BiH bez problema ka uspješnom cilju preko Tegeltije okončao. No, tu nije kraj, pa je već dogovoreno i usuglašeno, da se Dalida Burzić od svakoga kaznenog progona, zbog predmeta „Memić“ i dr., poštedi, jer pamti Muhamed Ajanović, nezaboravnu uslugu Dalidi Burzić, jer su i disciplinski postupak protiv Dalide Burzić uspješno su osujetili.

Autor: Josip Šimić / Dnevno.ba
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});