U BiH blokirana 95.072 računa tvrtki, pogledajte kojih

Autor: Dnevno.ba

SARAJEVO - Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH.

U novom izvješću o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je kako su početkom prosinca 2019. godine u BiH bila blokirana 95.072 računa poslovnih subjekata ili 380 više nego prethodnog mjeseca.

U izvješću CBBiH je navedeno i kako 51.821 tvrtka ima blokiran bar jedan račun, što je za 208 tvrtki više nego u izvješću iz prošlog mjeseca, prenosi Fena.

U novom izvješću, koje sadrži 3.801 stranicu, pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih poduzeća, trgovina, frizerskih salona, benzinskih crpki, ljekarni, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, tvrtki.

Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi. U prvom izvješću Centralne banke BiH, objavljenim početkom studenoga 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 tvrtke imale barem jedan blokiran bankarski račun.

Popis blokiranih računa možete pogledati  OVDJE

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI