U organizaciji Mladeži HDZ-a održana javna tribina „Uloga mladih u europskim fondovima“

Autor: Dnevno.ba

LIVNO - U organizaciji Mladeži HDZ BiH održana je javna tribina „Uloga mladih u europskim fondovima“ u subotu, 11. studenoga u Livnu, u dvorani hotela „Park“.

Javna tribina bila je namijenjena svim mladima kako bi dobili što bolji uvid u funkcioniranje EU fondova, ogromne kapacitete koje nude te mogućnost apliciranja i iskorištavanja sredstava u svojim lokalnim zajednicama. Govornici na tribini bili su Ivica Brešić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske Županije, Mario Mikulić, predsjednik Mladeži HDZ BiH i Ivana Mišković, savjetnica predsjednika Vlade Hercegbosanske Županije i VCC stručnjak za EU fondove.

mladi-livno1-l-14112017

Ministar Brešić pozdravio je stavljanje ove teme na agendu osobito među mladima istaknuvši pozitivne primjere u Hercegbosanskoj županiji koji su apliciranjem na EU fondove omogućili projekte od krucijalne važnosti za razvoj ove županije ukazavši na važnost suradnje privatnoga i javnoga sektora.

mladi-livno2-l-14112017

Predsjednik Mladeži HDZ BiH, Mario Mikulić, kroz praktične primjere osvrnuo se na ulogu EU fondova putem kojih su mnoge općine osigurale sufinanciranje ekoloških i kulturno-povijesnih projekata koji su osigurali zaštitu vlastitog povijesnog dobra, ali i razvoj turizma i zapošljavanje mladih ljudi. Predsjednik Mikulić, kao nekadašnji asistent zastupnika u Europskom parlamentu i osoba s iskustvom rada u EU instituciji, naglasio je da je budućnost ovih prostora aktivno sudjelovanje i iskorištavanje fondova koje nude institucije EU. Isto tako predsjednik Mikulić je istaknuo da je ovo prva od mnogobrojnih tribina koje će Mladež HDZ BiH organizirati diljem Bosne i Hercegovine, a veliki odaziv mladih na ovu tribinu je potvrda da nam ovakvih stvari treba više, navodi se u priopćenju Mladeži HDZ-a BiH.

mladi-livno3-l-14112017

Autor: Dnevno.ba

ZADNJE VIJESTI