googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492488008-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492389204-0'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1670492446879-0'); });
Foto: Mario Lončar / FENA

U Tomislavgradu upriličeno okupljanje pripadnika oklopnih postrojbi HVO-a

Autor: FENA

U organizaciji bivših tenkista iz sastava brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada u nedjelju su se kod spomen obilježja u Tomislavgradu okupili bivši pripadnici oklopnih postrojbi HVO-a i HV-a gdje su položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Odavanju pijeteta za sve poginule i nestale hrvatske branitelje su uz članove obitelji i prijatelje nazočili i branitelji iz Jajca, Bugojna, Uskoplja, Rame, Travnika, Ljubuškoga,Posušja, Stoca, Žepča i Mostara, predstavnici Udruge tenkista Herceg Bosne, Udruga veterana 4. gardijske brigade, Kordinacija braniteljskih udruga Hercegosanske županije, predstavnici Udruga Hvidra Tomislavgrad i ZU HVIDR-a HBZ,Udruge dragovoljaca i veterana iz Domovinskog rata Tomislavgrad i HBŽ, Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Tomislavgrad, predstavnici Općine Tomislavgrad te ostali gosti.

Tradicionalno već devetu godinu za redom u Tomislavgradu je upriličen susret tenkista iz sastava tomislavgradske brigade “Kralj Tomislav”, 1. gardijske brigade Ante Bruno Bušić, Brigade Rama, Brigade dr. Ante Starčević – Uskoplje, Brigade Petar Krešimir IV – Livno, Brigade Eugen Kvaternik – Bugojno, pukovnije Hrvoje Vukčić Hrvatinić – Jajce te Kupreške bojne.

Foto: Hajdučke vrleti

Zapaljene svijeće ispred spomen obilježja

Prigodnim riječima ispred spomen obilježja nazočnima se uime bivših tenkista iz sastava brigade “Kralj Tomislav” iz Tomislavgrada obratio Josip Ćerdic zahvalivši im na dolasku i podsjetivši još jednom na povijesnu ulogu tenkista u Domovinskom ratu.

Nakon svečanog djela i kratke molitve, svi nazočni tenkisti i njihovi gosti su se uputili u Tomislavgradsko mjesto Brišnik gdje su također zapaljene svijeće ispred tamošnjeg spomen obilježja, a nastavak druženje bivši tenkisti i njihovi prijatelji su nastavili ispred Osnovne škole fra Mijo Čuić u Brišniku.

Po dvanaesti put Biciklistička karavana prijateljstva Mostar – Vukovar

Autor: FENA
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-7'); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1544621488181-8'); });

ZADNJE VIJESTI

var mpn_wi={userId:11760,siteId:102020,widgetId:103929,widgetType:0};if(void 0===mpn_ref)var mpn_ref=[mpn_wi];else mpn_ref.push(mpn_wi);var mpn_sid=document.getElementById('monadplugscript');if(!mpn_sid){var mpn_dt=new Date,mpn_ns=document.createElement('script');mpn_ns.id='monadplugscript',mpn_ns.type='text/javascript',mpn_ns.defer=!0,mpn_ns.src='//cdn.monadplug.com/format/native/js/hood.js?v='+mpn_dt.getYear()+mpn_dt.getMonth()+mpn_dt.getUTCDate()+mpn_dt.getUTCHours();var pmn_os=document.getElementsByTagName('script')[0];pmn_os.parentNode.insertBefore(mpn_ns,pmn_os)}
ga('send', 'event', 'Monad_underarticle', 'pageview'); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});